x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Litoralul azi

Litoralul azi

22 Aug 2005   •   00:00
Litoralul azi

Arestat si trimis la... spital


Jandarmii din Costinesti au surprins doi tineri in timp ce furau de pe plaja un rucsac in care se aflau bunuri in valoare de aproximativ 1.000 de lei noi. Unul dintre minori a reusit sa scape din masina Politiei. In cele din urma, a ajuns la spital.

VREMEA
  • Aer: min.26 max.28°C
  • Apa marii: 21°... 23°C

    MAINE (SAMBATA): Vremea va fi frumoasa, cu cer variabil si innorari spre seara si noaptea cand va ploua in aversa si vor fi descarcari electrice.
  • Maxime: 27... 29°C.
  • Minime: 18... 20°C.
  • Apa marii: 22... 25°C.

    POIMAINE (DUMINICA): Vremea va fi instabila. Cerul va fi temporar noros si ziua va ploua in aversa si se vor semnala descarcari electrice.
  • Maxime: 24... 26°C.
  • Minime: 16... 18°C.
  • Apa marii: 21... 23°C.
  • MAMAIA
    Politistii detasati in diverse statiuni nu au vacanta. Ofiterii de Politie Judiciara au constatat, la un complex hotelier din statiunea Mamaia, ca un angajat, in varsta de 28 de ani, a incasat de la diferiti turisti 770 de lei noi in plus fata de bonurile emise pentru inchirieri sezlonguri de plaja. Tanarul este cercetat in stare de libertate pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu.

    CONSTANTA
    Lucratorii vamali si politistii de frontiera au descoperit doua containare povenite din China incarcate cu o cantitate impresionanta de marfuri contrafacute. In urma verificarilor, oamenii legii au descoperit, printre altele, aproape 4.000 de jachete pentru adulti care purtau sigla firmei "Ralph Laurent". Deoarece firma importatoare nu declarase autoritatilor vamale faptul ca in containare se aflau marfuri cu sigle protejate, fara a avea totusi nici un alt semn care sa le ateste originalitatea, autoritatile romane au confiscat bunurile suspectate de a fi contrafacute.

    COSTINESTI
    La Costinesti, jandarmii au retinut doi tineri, in timp ce furau de pe plaja un rucsac in care se aflau bunuri in valoare de aproximativ 1.000 de lei noi. Unul dintre minori a reusit sa-si scoata catusele si a fugit. In timp ce incerca sa traverseze DN 39, tanarul a fost lovit de un microbuz. A fost transportat, imediat, la spital in stare grava. Politistii nu au reusit sa-l identifice.

    MANGALIA
    O adolescenta din Mangalia a fugit de acasa din spirit de aventura. Pentru a nu fi nevoita sa se intoarca acasa mai devreme decat planuise, i-a trimis SMS-uri mamei sale sustinand ca a fost rapita si ca se afla in diverse zone indepartate ale tarii. Disperata, femeia a cerut ajutorul politistilor. Oamenii legii au format mai multe echipe de cautare, solicitand ajutorul si colegilor din localitatile invecinate. Adolescenta a fost descoperita pe plaja din Vama Veche, la doar cateva ore de la declansarea cercetarilor. Se pare ca motivul principal al disparitiei sale a fost teribilismul si dorinta de a scapa pentru cateva zile de sub tutela mamei sale.

    CUM NE MAI DISTRAM
  • MANGALIA. Pentru cei care nu exista distractie mai mare decat alergarea prin magazine dupa cadouri pentru cei dragi, avem o veste buna. La hotelul Mangalia se gasesc daruri speciale provenite din Turcia, India si chiar tari africane. Astfel ca, un joc de sah placat cu jad costa 75 de lei, pretul mastilor africane este de 120 de lei, iar o sculptura din lemn negru ajunge la 500 de lei noi. Daca vreti o bucata de coral trebuie sa scoateti din buzunar 36 de lei, iar pentru saruri parfumate dati 20 de lei. Insa in cazul in care vreti sa va rasfatati partenerul cu un masaj atunci puteti cumpara uleiuri orientale care costa 50 de lei. Nu au fost uitate nici obiectele de artizanatul romanesc. Astfel, daca doriti cutiute pentru bijuterii, sculptate manual le puteti avea cu sume cuprinse intre 4 si 30 de lei bucata. Iar daca domnii isi doresc sticle decorative, insa pline cu bauturi specific romanesti, pretul de achizitie se situeaza intre 50 si 150 de lei noi.

  • COSTINESTI.
  • V-ati visat vreodata in pielea lui Rambo, impuscand dusmanii? Ei bine acum aveti posibilitatea sa treceti la fapte. La baza de Paintball, de la terenurile de sport din Costinesti, puteti sa va luati, daca nu dusmanii macar prietenii, in catarea pustii. Astfel ca iti poti impusca toti prietenii cu bile de vopsea. Daca ziua vi se pare mai potrivit sa stati pe plaja, atunci lasati impuscaturile pentru noapte intrucat terenul de tragere beneficiaza si de o instalatie de nocturna. Pretul este de 20 de lei noi cu 50 de bile incluse, pentru o jumatate de ora de distractie, sau 30 de lei noi cu 100 de bile incluse.

  • CONSTANTA.
  • O plimbare cu vaporasul pe Dunare, de la Tulcea pana la Lacul Nebunu, costa aproximativ 300 de euro de persoana. Spre deosebire de anul trecut pretul unei astfel de excursii a crecut cu 50 de euro, datorita cresterii pretului motorinei, dar si a taxelor pe care propietarii ambarcatiunilor le au de achitat. Dar cei mai multi turisti aleg excursii pe bratul Sulina unde pot negocia cu localnicii pretul unei plimbarii cu barca, contra unei sume modice.
    ×
    Subiecte în articol: observator