x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Litoralul azi

Litoralul azi

19 Aug 2005   •   00:00
Litoralul azi

Atentionari impotriva hotilor de pe Litoral


Politistii constanteni au imprimat pliante in care ii invata pe oameni cum sa previna furturile din locuinte. Doua incuietori la usa, lantul de siguranta sau vizorul va pot feri de vizita unor "oaspeti" nepoftiti. De asemenea, interfonul si iluminatul corespunzator al scarii sunt la fel de necesare.

VREMEA
  • Aer: min.24 max.27°C
  • Apa marii: 20°... 23°C

    MAINE (SAMBATA): Cerul va fi innorat ziua, cand vor cadea averse. Vantul va sufla cu unele intensificari.
  • Maxime: 24... 26°C.
  • Minime: 16... 18°C.
  • Apa marii: 19... 22°C.

    POIMAINE (DUMINICA):Vremea va fi predominat frumoasa, cu cerul variabil si vantul slab pana la moderat.
  • Maxime: 24... 27°C.
  • Minime: 16... 18°C.
  • Apa marii: 20... 22°C.
  • MAMAIA
    Inspectorii OPC Constanta, impreuna cu ofiterii de Politie Judiciara au continuat actiunile pe linie de turism si alimentatie publica. Au fost efectuate verificari la opt hoteluri si restaurante din statiunile Mamaia si Navodari. Au fost constatate infractiunile de primire de foloase necuvenite, abuz in serviciu si contrafacere. Au fost aplicate sanctiuni contraventionale in valoare de 7.500 lei noi.

    CONSTANTA
    Din cauza numarului mare de furturi din locuinte, politistii constanteni au elaborat o serie de atentionari imprimate in pliante, pe care localnicii, dar si turistii trebuie sa le respecte pentru a nu mai cadea victime infractorilor. Oamenii legii ii sfatuiesc pe oameni sa-si "blindeze" usile de acces cu doua incuietori, lant de siguranta, dar si vizor. De asemenea, sa intareasca tocul cu o armatura metalica in zona sistemelor de inchidere. Si, nu in ultimul rand, sa fie montat la intrarea in bloc un interfon, iar casa scarii si imprejurimile acesteia sa fie iluminate corespunzator. In cazul pierderii uneia din cheile de acces, politistii ii sfatuiesc pe cetateni sa schimbe automat incuietoarea. Iar daca vad persoane care dau tarcoale blocului, locatarii sunt invatati sa ii ia la intrebari.

    NEPTUN
    Inspespectorii OPC detasati din tara in Neptun, Costinesti si Mamaia, in cadrul comandamentului "Litoral 2005", vor parasi statiunile la sfarsitul acestei luni. In locatiile amintite vor ramane cei 12 inspectori ai OJPC Constanta, intrucat sezonul nu se va incheia la acea data si e nevoie, in continuare, de verificarea activitatilor agentilor economici ce presteaza servicii pentru turisti.

    MANGALIA
    Primaria orasului Mangalia a inceput un proiect de reabilitare a trotuarelor, indiferent de starea acestora. Potrivit lui Stefan Burlacu, consilier local, pana in prezent au fost inlocuite trotuarele de pe strazile adiacente, cu exceptia celor din Venus si, partial, Saturn. Autoritatile locale spera ca pana la sfarsitul lunii septembrie asfaltarea din Mangalia sa fie finalizata.

    CUM NE MAI DISTRAM
    OLIMP. Turistii aflati in vacanta in sudul Litoralului se pot distra jucand golf pe terenul amenajat in centrul statiunii Olimp. Astfel, pentru un tur de pista, tariful e de 5 lei noi, insa trebuie respectate cateva conditii: pe teren au acces exclusiv persoanele care joaca efectiv, iar daca zeita Fortuna v-a intors spatele si reusiti "performanta" de a rupe o crosa sau pierde o minge, atunci veti scoate din portfel o suma cuprinsa intre 5 si 50 de lei noi pentru a achita dauna produsa. Nici turistii care se dau in vant dupa jocurile mecanice nu au fost uitati. Pentru numai 50 de bani partida puteti castiga un ursulet de plus. Cu o singura conditie: sa fiti foarte atenti.

    MAMAIA. Una dintre cele mai mari atractii din Satul de Vacanta din Mamaia este expozitia de reptile vii. Aceasta reuneste peste 50 de specii de reptile, scorpioni si paianjeni. Vedeta expozitiei este crocodilul de Nil, foarte agresiv, dar in acelasi timp foarte apreciat pentru calitatea pielii. Un alt exponat de seama e pitonul rectangulat, care poate atinge o lungime de peste 10 metri si o greutate de 400 de kilograme. O ruda a sa o reprezinta regal, care in ciuda unor dimensiuni apreciabile este foarte bland. De un interes deosebit din partea publicului se bucura si reptilele veninoase, dintre care nu putea lipsi sarpele cobra. Exemplarul, care provine din Africa de Sud, atrage atentia mai ales prin mica prezentare in care se specifica faptul ca veninul sau este deosebit de puternic. Si totusi, vedeta incontestabila a acestei categorii este crotalul, sau sarpele cu clopotei. Expozitia mai cuprinde vipere, serpi boa si sarpele taur. Broastele testoase fac deliciul copiilor, care se lasa induplecati cu greu sa plece din fata custii de sticla. Pretul unui bilet este de 4 lei pentru adulti si 2,5 lei pentru cei mici.

    COSTINESTI. Iubitorii muzicii rock aflati pe Litoral au motive de bucurie. In aceasta seara in Costinesti, trupa OCS va sustine un concert incepand cu ora 20:00. Toti fanii trupei sunt asteptati cu mic cu mare sa se distreze alaturi de idolii lor, care le promit un show pe cinste.
    ×
    Subiecte în articol: observator