x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Litoralul azi

Litoralul azi

17 Aug 2005   •   00:00
Litoralul azi

Extindere de schimburi economice


La Centrul Cultural Mangalia a avut loc o intalnire intre oamenii de afaceri locali si mai multi investitori din orasul german Augsburg. Actiunea a fost organizata in cadrul Festivalului Callatis.

VREMEA
  • Aer: min.26 max.29°C
  • Apa marii:20°... 23°C

    MAINE (JOI) Vremea va fi instabila, cu cer noros si ploi. Cantitatile de apa pot atinge si depasi 15-20 de l/mp. Vantul va prezenta intensificari.
  • Maxime: 24… 26°C.
  • Minime: 18… 20°C.
  • Apa marii: 20... 22°C.

    POIMAINE (VINERI) Vremea va fi instabila. Cerul va fi acoperit si va mai ploua, indeosebi in cursul zilei. Vantul va avea unele intensificari.
  • Maxime: 24… 26°C.
  • Minime: 16… 18°C.
  • Apa marii: 19... 22°C.
  • NAVODARI
    Reprezentantii societatilor de transport "Dorada Transporting" si "JTA Trans Group", care au licenta si desfasoara activitate pe ruta Constanta - Mamaia - Navodari sustin ca, de doua luni, sunt piratati de SC Com Auto SA. Transportorii au facut deja sesizari impotriva Com Auto la toate institutiile abilitate, dar fara rezultat. Pana una-alta, si-au facut singuri dreptate, blocand in trafic microbuzele societatii.

    CONSTANTA
    In ultima perioada, Litoralul a devenit tinta infractorilor. Tinta lor o reprezinta turistii, insa nici restaurantele sau terasele nu sunt ocolite. Spre exemplu, Restaurantul "Boema" a fost calcat de hoti, la sfarsitul saptamanii trecute. Valoarea totala a pagubelor se ridica la suma de 1.000 de lei noi. Indivizi necunoscuti au patruns in interiorul restaurantului prin escaladarea unei ferestre lasate deschise si au furat o combina muzicala cu doua boxe, sase pachete de cafea, o sticla de vis si diverse chei.

    COSTINESTI
    Fundatia BlueSylvania, reprezentata de AG Weinberger, incearca sa reia traditia spectacolelor de rock si blues. Printre organizatori se mai numara Mike Godoroja si Corneliu Stroe. Azi si maine, la Teatrul de vara Costinesti, iubitorii de rock pot asista la recitaluri sustinute de nume grele ale rock-ului si blues-ului: Iris, Semnal M, Mike & the Blue Spirits sau AG Weinberger.

    MANGALIA
    Un grup de oameni de afaceri din Germania s-a aratat interesat de perspectivele oferite de Litoralul romanesc, in scopul estinderii schimburilor economice. Tocmai de aceea, de curand, la Centrul Cultural Mangalia a avut loc o intalnire intre oamenii de afaceri locali si mai multi investitori din orasul german Augsburg. Actiunea a fost organizata in cadrul Festivalului Callatis. Demersul nemtilor se va materializa, in prima faza, cu o varianta de colaborare ce vizeaza angajarea a 100 de persoane.

    CUM NE MAI DISTRAM
    CONSTANTA. Ieri, la Compania Opera si Simfonic Constanta a debutat cu "Black Sea Summer Festival 2005", manifestare ce va dura pana la 19 august. Cu aceasta ocazie, pe scena constanteana veti putea urmari instrumentisti din Coreea, dar si din Romania. Festivalul, un mai vechi parteneriat intre institutia de spectacol Constanta si partea coreeana, isi propune un schimb de experienta intre muzicienii gazda si cei asiatici. Prin urmare, vor fi prezentate doua concerte simfonice, solistii reprezentand ambele tari participante. Acestia vor fi acompaniati de orchestra constanteana. Solistii invitati sa cante in cadrul "Black Sea Summer Festival" sunt Daniela Vartejan, absolventa a Universitatii "Ovidius" Constanta, Yoo-Na Kim si Mihai Dima, student in anul III, la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti. Din repertoriu vor face parte piese precum Uvertura la Opera "Ruslan si Ludmilla", "Concertul pentru vioara si orchestra in La minor", de Vivaldi, sau "Concertul Nr. 3 pentru pian si orchestra in Do minor". Nu trebuie uitat Concertul Simfonic, sub bagheta maestrului Radu Ciornei, in care vor evolua cinci solisti coreeni.

    CERNAVODA. In aceasta saptamana, la Cernavoda se va desfasura Festivalul de muzica usoara pentru copii "Axiopolis", aflat la cea de-a doua editie. Evenimentul va avea loc la Casa de Cultura "I.D. Chirescu", iar participantii sunt copii intre 9 si 18 ani. Valoare premiilor se situeaza intre 200 si 600 de euro, fiind acordate de catre Primaria Cernavoda. Acest festival trebuia sa se desfasoare in cadrul "Zilelor orasului Cernavoda", insa, din cauza inundatiilor de la inceputul acestei veri, care au produs mari pagube in oras, autoritatile locale au anulat celelalte actiuni. Astfel, suma de 65.000 de lei noi, ce ar fi trebuit sa reprezinte bugetul alocat "Zilelor Cernavodei", a fost folosita pentru repararea strazilor si marirea canalelor pentru evitarea in viitor a inundatiilor.
    ×
    Subiecte în articol: observator