x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Litoralul azi

Litoralul azi

16 Aug 2005   •   00:00
Litoralul azi

Fonduri pentru un centru de sport din Navodari

Doi biciclisti olandezi, sot si sotie, au reusit sa stranga, in periplul lor de 3.500 km, suma de 26.750 de euro. Fondurile vor fi destinate ridicarii unui centru de educatie si sport din Navodari.

VREMEA
  • Aer min.26max.29°C
  • Apa marii 20°... 23°C

    MAINE (miercuri) Cerul va avea unele innorari temporare cand va ploua in aversa, iar vantul va sufla cu intensificari temporare.
  • Maxime: 26°C… 28°C.
  • Minime: 18°C… 20°C.
  • Apa marii: 20°C... 23°C.

    POIMAINE (joi) Vremea va fi instabila. Cerul va fi acoperit si va ploua trecator, 0iar vantul va prezenta intensificari.
  • Maxime: 26°C… 28°C.
  • Minime: 18°C… 20°C.
  • Apa marii: 21°C... 24°C.
  • MAMAIA
    O echipa de siguranta publica din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobile Constanta, a depistat un tanar care comercializa patru aparate de fotografiat. Negustorul de ocazie, identificat ca fiind Gheorghe I, de 22 de ani, din localitatea Toflea (Galati) le-a marturisit oamenilor legii ca nu detine nici autorizatie de comerciant. Galateanul a fost predat Politiei Mamaia pentru continuarea cercetarilor.

    CONSTANTA
    Potrivit raportului realizat de catre Directia Judeteana de Statistica Constanta, in primele sase luni ale acestui an au sosit pe litoral aproximativ 197.000 de turisti, in scadere cu 7,2% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand s-au inregistrat 212.000 de turisti. Tot in scadere este si numarul de innoptari la hoteluri. Nici in ceea ce priveste numarul de straini care au ales sa se bronzeze la noi lucrurile nu stau chiar pe roze.

    COSTINESTI
    O patrula a Gruparii de Jandarmi Mobile Constanta a depistat si retinut un individ dat in urmarire locala. Maiorul Sorin Mustatea, seful biroului de presa al jandarmeriei constantene, a declarat ca Nicolae P., in varsta de 27 de ani, din Judetul Tulcea, era cautat de Politia din localitate, fiind suspect de comiterea unor furturi din locuinte.

    OLIMP
    La terasa "Perla" din Olimp s-a constatat ca societatea comercializeaza catre turisti bauturi alcoolice netimbrate, respectiv whisky, votca si tequilla. Niculina G., administratorul societatii, a fost sanctionata contraventional, iar cantitatea de 15 sticle, in valoare de 5 milioane de lei, a fost confiscata.

    CUM NE MAI DISTRAM
    COSTINESTI. Trupa Sensor e prezenta pe Litoral cu un concert extraordinar, in deschiderea unui eveniment cu traditie - "Noaptea devoratorilor de publicitate". Amatorii de spoturi publicitare sunt asteptati pe data de 19 august, la Teatrul de Vara din Mamaia, si pe data de 26 august, la Teatrul de Vara din Costinesti.

    MAMAIA. Cei care au ales sa-si petreaca vacanta la mare au parte de o noua atractie turistica. Este vorba despre spectacole de folclor, desfasurate gratuit pana la data de 10 septembrie, in cadrul Programului "Vacanta romaneasca la Marea Neagra". Aceste actiuni sunt grupate pe zone etnografice si vor avea loc in toate statiunile. Duminica, pe terasa Hotelului Flora din Mamaia, ansamblurile populare isi vor demonstra maiestria.

    JUPITER. In fiecare seara, intre orele 21:00-24:00, pe Terasa Hotelului Majestic, din Jupiter, Dinu Maxer prezinta un spectacol de muzica si dans. Dinu nu este numai amfitrionul show-ului, el avand in program si un recital de muzica dance, compozitii proprii. Trupa de muzica orientala Ispita este prezenta, in fiecare seara, cu cateva melodii compuse de acelasi Maxer, care le este si impresar.

    CONSTANTA. Teatrul National de Opera si Balet "Oleg Danovski", din Constanta, a pregatit pentru acest sezon estival premiera "Viata de artist". Spectacol coregrafic inedit, usor, spumos, de vacanta, special conceput pentru scena din zona Cazinoului (Mamaia), dar si pentru alte scene de pe litoral. Pe nemuritoarele acorduri ale valsurilor, marsurilor si polcilor lui Johann Strauss, trupa de artisti constanteni face un show pe cinste: "Am lucrat intr-un timp record, montarea fiind realizata in mai putin de zece zile, cate trei ore pe zi. Faptul ca nu am avut o repetitie generala a creat o stare de emotie mai intensa. Spectacolul a fost pregatit in sala, dar noi il prezentam in aer liber", a precizat Calin Hantiu, cel care a conceput si coregrafiat spectacolul.
    ×
    Subiecte în articol: observator