x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Litoralul azi

Litoralul azi

de Catalina Iancu    |    Miruna Mihalcea    |    06 Aug 2005   •   00:00
Litoralul azi

Cercetasi la malul marii

Astazi isi deschide portile Tabara de vara pentru cercetasi. In perioada 6-16 august, la Academia Navala "Mircea cel Batran" din Constanta, 48 de elevi vor participa la activitati sportive si aplicativ militare.

VREMEA
  • Aer min.26max.29°C
  • Apa marii 23°... 26°C

    MAINE (duminica) Cerul va fi noros si va ploua pe arii extinse, iar precipitatiile pot depasi 20 l/mp. Vantul va sufla mai tare.
  • Maxime: 23… 26°C.
  • Minime: 18… 20°C.
  • Apa marii: 22... 25°C.

    POIMAINE (luni) Mai ales dupa-amiaza si noaptea va ploua si vor fi descarcari electrice. Vantul va sufla mai tare.
  • Maxime: 23… 26°C.
  • Minime: 16… 18°C.
  • Apa marii: 21... 24°C.
  • NAVODARI
    Atentie unde mancati si de unde cumparati! Inspectorii Directiei de Sanatate Publica au inchis, saptamana trecuta, doua unitati de alimentatie publica de pe Litoral. Au depozitat alimentele in locuri neamenajate, n-au avut solutii pentru inlaturarea insectelor, iar personalul angajat nu avea examenul medical la zi. S-au aplicat amenzi de 345.000.000 de lei vechi.

    CONSTANTA
    Sub deviza "Fii cel mai bun! Fii la inaltime!", astazi isi deschide portile Tabara de vara pentru cercetasi, organizata de Directia Relatii Publice a MApN, in colaborare cu Statul Major al Fortelor Navale, Autoritatea Nationala pentru Tineret, Asociatia Euroatlantica "Manfred Worner" si Casa NATO. Evenimentul, aflat la cea de-a doua editie, se va desfasura in perioada 6-16 august, la Academia Navala "Mircea cel Batran" din Constanta. Festivitatea de deschidere a taberei va avea loc duminica, 7 august, la ora 10:30, la Academia Navala. Obiectivele urmarite sunt promovarea, in randul elevilor de liceu, a imaginii Armatei Romane si a NATO, spiritul de competitie si de echipa. Programul cuprinde activitati cu specific militar - cum ar fi orientarea in teren, executarea de trageri cu armament cu aer comprimat, dar si activitati sportive - , aruncarea grenadei, trecerea pistei cu obstacole sau stafeta militara. Participanti sunt 48 de elevi din toata tara, 17 fete si 31 de baieti.

    EFORIE SUD
    In statiunile 2 Mai, Costinesti si Eforie, copiii cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani proveniti din familiile afectate de inundatii beneficiaza de cazare gratuita in complexuri de tabere. In taberele scolare se afla deja copii din judetele Vrancea si Bacau. Autoritatea Nationala pentru Tineret le-a pregatit acestora programe de vacanta organizate de animatori care-i antreneaza pe micuti in diferite jocuri si concursuri. In plus fata de spatiul de cazare, ANT ofera copiilor consiliere psihologica si se incearca totodata gasirea unor sponsori pentru un ajutor material efectiv.

    JUPITER
    Mai toti patronii de hotel sunt nemultumiti de lipsa de educatie a turistilor. Dupa ce acestia si-au facut bagajele si au lasat marea in urma, cameristele se lupta cu dezastrul pe care turistii l-au lasat in urma lor. Paharele si scrumierele din sticla sunt, de obicei, primele care dispar. Apoi, cearsafurile si prosoapele pe care turistii gasesc de cuviinta sa le ia la plaja, in locul saltelelor si-al rogojinei.

    CUM NE MAI DISTRAM
    COSTINESTI. Pe plaja din statiunea tineretului, singurele ambarcatiuni care pot fi inchiriate de turisti sunt hidrobicicletele, barcile cu vasle si vaporasul "Ozana". Administratorii il inchiriaza pentru suma de 200.000 de lei turistilor care vor sa ajunga pana in apropierea epavei. Hidrobicicletele costa 100.000 de lei pe ora, iar copiii beneficiaza de reducere. Si, mai nou, pe langa centrul de masaj general si reflexoterapie amenajat pe plaja, patronii au introdus si varianta masajului anticelulitic, pentru domnisoarele care vor sa scape de straturile nedorite.

    OLIMP. Centrul de Scufundari ramane, si anul acesta, principala atractie turistica pe plaja Belvedere-Amfiteatru-Panoramic din statiunea Olimp. Turistii romani, mai mult decat strainii, se arata cei mai atrasi de scufundarile in apa marii. Multi dintre ei urmeaza chiar cursuri, in urma absolvirii carora primesc certificate de scafandri. La orele de curs, in cadrul diferitelor etape de "studiu", cursantii coboara pana la adancime de 18 metri, printre calcani si caluti de mare. Pentru impatimiti, 195 de euro asigura coborarea pana la 30 de metri adancime. Bomboana de pe tort pentru cei care au parcurs toate etapele de calificare intr-ale scufundatului o reprezinta "testul Egipt". Acesta consta intr-o excursie de 600 de euro, pentru scufundari care costa fiecare intre 200 si 400 de euro.

    EFORIE NORD. Statiunea nu duce lipsa de mijloace de petrecere a timpului liber. Astfel, cei mici pot alege masinutele electrice si barcutele. Pentru acestea, pretul este de 30.000 de lei, cinci minute. Daca printre turisti se gasesc si persoane ceva mai curajoase, ele au la dispozitie trambulina sau castelul gonflabil. Ambele sunt la acelasi pret, adica 20.000 de lei pentru cinci minute. Mesele de biliard pentru "dependentii" de cluburi sunt la pretul de 50.000 de lei, daca vrei sa joci jumatate de ora. Si, in sfarsit, "agresivii" pot trage la tir sportiv: cinci trageri, cu 30.000 de lei. Cei mici pot trage si ei, dar numai insotiti de parinti.
    ×
    Subiecte în articol: observator