x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peisaje de basm. Locul din România unde poți "merge pe apă"

Peisaje de basm. Locul din România unde poți "merge pe apă"

de Redacția Jurnalul    |    24 Feb 2024   •   22:20
Peisaje de basm. Locul din România unde poți "merge pe apă"
Sursa foto: Facebook Bogdan Adrian

Un loc deosebit din România le poate oferi turiștilor o experiență unică. Situat, la câțiva kilometri de Brașov, oamenii pot, "merge pe apă", aici.

Un loc din România, situat la 45 de kilometri de Brașov, se dezvăluie ca fiind o adevărată comoară pentru turiști. Principala atracție a acestei localități încântătoare este Cascada Urlătoarea, mai puțin cunoscută decât surata ei din Munții Bucegi, dar care oferă un spectacol impresionant.

Cei care doresc să exploreze Vama Buzăului și să ajungă la Cascada Urlătoarea pot alege între o plimbare cu mașina sau o plimbare de aproximativ 3 kilometri pe jos.

Traseul oferă peisaje deosebite, trecând prin dealurile din Vama Buzăului și culmile Munților Ciucaș, oferind turiștilor o experiență memorabilă. Cascada Urlătoarea impresionează prin izvoarele de apă care curg lin de pe munte, oferind senzația unică de a merge pe apă, un fenomen apreciat de turiști și exploratori.

Geologul Vasile Dorean subliniază importanța păstrării naturii neatinse în zona Cascadei Urlătoarea, menționând că acest loc oferă o senzație autentică, asemenea unei călătorii în timp.

Legenda vrăjitoarelor de la Cascada Urlătoarea

Legenda cascadei adaugă o notă misterioasă locului, sugerând că sunetul apei în cădere ar putea fi legat de prezența vrăjitoarelor din trecut. Mulți localnici cred că apa de aici are proprietăți terapeutice, chiar dacă nu există cercetări care să le confirme.

În apropierea cascadei, turiștii pot găsi locuri de picnic amenajate, unde se pot relaxa și admira spectacolul naturii. Zona a reușit să rămână o oază de liniște și frumusețe naturală.

Rezervația de zimbrii

În plus față de cascada unică, Vama Buzăului găzduiește și o altă atracție impresionantă - Rezervația de zimbrii. Amenajată în 2008 pe o suprafață de 10 hectare, rezervația găzduiește 34 de zimbri care pot fi observați în sălbăticie. Turiștii sunt invitați să exploreze rezervația pe jos, savurând natura și învățând mai multe despre aceste animale impresionante.

Un centru de informare turistică, cu fonduri europene, oferă turiștilor informații despre atracțiile locale, istoria satului Vama Buzăului și a localităților învecinate, precum și traseele montane pentru iubitorii de drumeții. Cu un bilet de intrare accesibil de 5 lei, Rezervația de zimbrii oferă o experiență educativă și recreativă pentru toți cei care vizitează această minunată comună de la poalele Munților Ciucaș, potrivit adevarul.ro.

 

 

×
Subiecte în articol: brasov cascada urlatoarea