x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lot de înghețată retras din 3 hypermarketuri din cauza prezenței oxidului de etilenă

Lot de înghețată retras din 3 hypermarketuri din cauza prezenței oxidului de etilenă

13 Iul 2022   •   17:10
Lot de înghețată retras din 3 hypermarketuri din cauza prezenței oxidului de etilenă

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) anunță retragerea de la vânzare a unui lot de înghețată din 3 hypermarketuri, din cauza prezenței oxidului de etilenă.

Conform ANSVSA, General Mills recheamă produsele de înghețată Häagen-Dazs Plain Vanilla (vanilie simplă) în România din cauza unei probleme de neconformitate din partea unui furnizor de extract de vanilie.

„Această decizie a fost luată ca urmare a detectării unor urme de oxid de etilenă (ETO). După ce a investigat în mod proactiv această problemă pentru a determina sursa, General Mills ia măsura de precauție de a retrage în mod voluntar toate loturile afectate de HäagenDazsTM din toate punctele de vânzare din România.
Investigațiile amănunțite întreprinse de General Mills cu privire la cauza principală a acestei probleme de neconformitate au indicat că nivelurile de urme de ETO pot fi depistate la un ingredient (extract de vanilie) asigurat de către unul dintre furnizori. Nivelurile substanței detectate depășesc cu puțin limitele de detecție analitică.
Având în vedere această situație, produsul Häagen-DazsTM Plain Vanilla, pahar (460 ml), cu toate BBD (termen de valabilitate) înainte de 21/05/2023, sunt rechemate imediat de pe piață”, se arată în anunț.

Cei care au cumpărat acest sortiment de înghețată, cu termene de valabilitate 26‐07‐22, 24‐08‐22, 21‐09‐22, 27‐01‐23, 27‐02‐23, 21‐03‐23, nu trebuie să consume produsele, ci să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: înghețată