x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lui Necolaiciuc îi surâde ideea extrădării în România

Lui Necolaiciuc îi surâde ideea extrădării în România

de Violeta Fotache    |    17 Mar 2011   •   19:31

Fostul director CFR Mihai Necolaiciuc a anunţat că nu va face apel împotriva ordinului de extrădare emis de instanţa americană care a judecat cauza lui, astfel că Departamentul de Stat al SUA urmează să emită ordinul de predare efectivă a acestuia către autorităţile române, informează Ministerul român de Justiţie.

 

“La data de 17 martie 2011, Ministerul Justiţiei a fost informat de către Departamentul de Justiţie al SUA în legătură cu împrejurarea că Mihai Necolaiciuc a anunţat instanţa americană şi Departamentul de Stat că nu intenţionează să declare apel împotriva ordinului de extrădare pronunţat de această instanţă. În aceste condiţii, ar urma ca Departamentul de Stat al SUA să emită ordinul de predare efectivă, aceasta urmând a avea loc pe cale de cooperare poliţienească”, se arată într-un comunicat emis azi de Ministerul Justiţiei (MJ).

Urmărit pentru crearea unei pagube de 50 de milioane de euro în dauna CFR, Necolaiciuc a fost arestat în SUA la 23 iunie 2009. O instanţă americană a aprobat, în 2 martie, extrădarea către România a lui Mihai Necolaiciuc, în urma cererilor formulate de autorităţile române în acest sens şi transmise autorităţilor americane în februarie 2008 şi septembrie 2009. Fostul boss al CFR ar fi putut uza de căile de atac prevăzute de legislaţia americană în materie - apel în faţa Tribunalului Districtual iar, în cazul în care i s-ar fi respins şi acesta, ar fi putut ajunge în faţa Curţii Supreme de Justiţie a Statelor Unite ale Americii. El a renunţat însă la exercitarea acestor drepturi, astfel că aducerea în ţară a lui Mihai Necolaiciuc devine o chestiune de câteva zile.

×
Subiecte în articol: extradare necolaiciuc sua