x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avertisment de călătorie în Mexic! Vulcanul Popocatepetl a erupt

Avertisment de călătorie în Mexic! Vulcanul Popocatepetl a erupt

de Redacția Jurnalul    |    26 Mai 2023   •   19:30
Avertisment de călătorie în Mexic! Vulcanul Popocatepetl a erupt
Sursa foto: Hepta

MAE a emis o atenționare de călătorie în Mexic. Românii sunt informați de intensificarea activității vulcanului Popocatepetl, aflat la 72 kilometri de capitala Ciudad de Mexico. Autoritățile mexicane au ridicat gradul de alertă la nivelul „Galben-Faza 3”, ultimul înainte de declararea codului roșu.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Statele Unite Mexicane că, în conformitate cu datele transmise de autoritățile mexicane privind intensificarea activității vulcanului Popocatepetl (aflat la 72 kilometri de capitala Ciudad de Mexico), zborurile de pe aeroporturile internaţionale și din Ciudad de Mexico, precum și de pe aeroporturile orașelor Puebla, Toluca de Lerdo și Cuernavaca, înregistrează întârzieri sau chiar anulări”, transmite MAE.

Potrivit sursei citate, în prezent autoritățile mexicane au ridicat gradul de alertă la nivelul „Galben - Faza 3” - ce constă în emisii continue de fum și gaz, explozii de intensitate crescută cu lansare de fragmente incandescente, ori scurgeri de lavă până în zona mediană a vulcanului.

„Totodată, autoritățile mexicane îndeamnă cetățenii să urmărească cu atenție informările oficiale și să fie pregătiți pentru evacuare (în special acele persoane aflate pe o rază de până la 20 kilometri distanță față de vulcan). Acesta este ultimul nivel de alertă înainte de declararea codului Roșu - stare de pericol și decretarea oficială a evacuării localităților adiacente. Se recomandă cetățenilor români să evite deplasările în statul Puebla, unde se află vulcanul, precum și în statele învecinate (Ciudad de Mexico, Estado de Mexico și Morelos), iar în cazul în care se află în această țară să respecte cu strictețe instrucțiunile oferite de Centrul Național de Prevenire a Dezastrelor (protecția civilă), precum și monitorizarea actualizărilor oferite de Serviciul Național de Seismologie din această țară”, se menționează în finalul comunicatului.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: mae mexic vulcan