x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Măi Bucureşti... hai, să trăieşti!

Măi Bucureşti... hai, să trăieşti!

de Diana Scarlat    |    25 Mai 2008   •   00:00
Măi Bucureşti... hai, să trăieşti!

FACEREA DE BINE - Expoziţie dispărută, la metrou

 

 

Poveste cu mîrlani: cineva s-a gîndit într-o zi s&a

FACEREA DE BINE - Expoziţie dispărută, la metrou

 

 

Poveste cu mîrlani: cineva s-a gîndit într-o zi să le facă un cadou bucureş­tenilor. Şi le-a dăruit o expoziţie de fotografii într-o staţie de metrou... Expoziţia a ajuns la gunoi.

A  fost o expoziţie. 40 de frumoase fotografii agă­ţate de pereţii mono­toni şi trişti ai unei staţii de metrou din Bucureşti. La Dristor 1. Ar fi trebuit să-i bu­cure pe trecătorii obosiţi şi grăbiţi între 15 mai şi 30 iunie. Da’ n-a fost să fie, pentru că s-a găsit cineva care să facă puţină curăţenie. Hîrtiile pot să zacă pe jos zile-n şir, urina poate să ne înfunde nările, dar arta nu! Nu poate să stea agăţată de pereţi! – aşa le-a dictat gîndirea lor de femei de serviciu.

DA, DA’ PÎNĂ CÎND? “Sînt bucureştean prin naştere, tatăl meu a venit în anii ’50 din Ardeal să facă facultatea şi a rămas aici. L-a îndrăgit şi mi-a transmis şi mie această dragoste. Îl promovez pentru că ţin la el ca la o rudă care, chiar dacă nu e foarte frumoasă, e nervoasă sau bătrînă, totuşi este ruda ta şi ţii la ea pur şi simplu. Îl promovez pentru cei care doresc să-l cunoască mai bine”, spune omul care a avut minunata iniţiativă. Andrei Bîrsan este omul din spatele Asociaţiei “Bucureştiul meu drag”. Drag, drag, da’ pînă cînd? Totuşi, se pare că omul nostru are nervii foarte tari, pentru că asociaţia pregăteşte un al doilea vernisaj săptămîna viitoare.

LA MAI MARE! “Nu ne aşteptam să dispară toate şi aşa repede. Mă aşteptam să fie vandalizate, mîzgălite sau rupte pe ici-pe colo, dar să fie toate aruncate la gunoi... niciodată. Mă întreb dacă le-a plăcut să le rupă şi să le arunce la gunoi. Chiar nu s-au gîndit niciodată că poate nu ar trebui date jos?”, spune Andrei Bîrsan cu indignare. Dar nu se lasă. Prima lor expoziţie a durat aproape două zile, dar asta nu-i sperie. “Sperăm să facem aceste evenimente bia­nual. În timpul vernisajului, călătorii au fost interesaţi de fotografii şi au găsit că este o idee bună să expui la metrou. Avînd în vedere evenimentul nefericit cu distrugerea fotografiilor, vor mai fi doar două serii de exponate, adică cele dispărute şi încă una. Vom reexpune prima serie de fotografii vineri, 30 mai, ora 19:00.” Şi uite-aşa, localnici sau nu, toţi cei care vor aştepta metroul se vor putea bucura de minunatul oraş, prezentat în imagini. Iar spaţiul neprietenos de la metrou se va transforma într-un minunat muzeu. Pentru cît timp vor mîrlanii şi femeile de serviciu...

×
Subiecte în articol: observator