x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Maine - Curtea de Apel / Se decide soarta lui Ovidiu Tender

Maine - Curtea de Apel / Se decide soarta lui Ovidiu Tender

de Miruna Pasa Petru    |    Lucian Florea    |    11 Apr 2006   •   00:00
Maine  -  Curtea de Apel / Se decide soarta lui Ovidiu Tender

Curtea de Apel Bucuresti se va pronunta maine cu privire la recursul formulat de Ovidiu Tender impotriva mentinerii sale in arest, dispusa de Tribunalul Bucuresti.

Curtea de Apel Bucuresti se va pronunta maine cu privire la recursul formulat de Ovidiu Tender (foto) impotriva mentinerii sale in arest, dispusa de Tribunalul Bucuresti.
Sustinut de celebritati ca Florin Calinescu, Ion Dichiseanu sau Gheorghe Turda, omul de afaceri si-a sustinut ieri nevinovatia si a cerut sa fie cercetat in stare de libertate. Ca la spectacol, pledoariile avocatilor au fost insotite de aplauzele apropiatilor lui Tender, iar sustinerile procurorului au fost pigmentate cu reactii acide din sala. "Sunt vinovat doar pentru ca am crezut in schimbarea de dupa Revolutie, dar mentalitatea unor functionari din Ministerul Public a ramas in urma", a spus omul de afaceri.

PLEDOARII. La randul lor, avocatii afaceristului au incercat sa convinga instanta ca probele cele mai puternice ale acuzarii sunt obtinute ilegal si au cerut sa nu se tina cont de ele. Este vorba despre interceptarile telefonice care ar demonstra ca un avocat apropiat al lui Ovidiu Tender ar fi incercat sa-l mituiasca pe expertul numit in dosarul RAFO. Potrivit aparatorilor acestea au fost realizate in baza Legii sigurantei nationale, iar infractiunile pentru care este anchetat Tender sunt de natura economica. De cealalta parte procurorul de sedinta a solicitat judecatorilor sa mentina arestul lui Tender pentru ca ancheta sa se poata desfasura fara posibile imixtiuni din partea inculpatului. In privinta existentei a doua masuri preventive simultane impotriva lui Tender, cea a arestarii si interdictia de parasire a tarii, magistratii au stabilit ieri ca cea de-a doua restrictie a incetat sa existe la momentul arestarii, fiind inlocuita de aceasta din urma masura preventiva.

×
Subiecte în articol: observator tender