x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Manţog “execută” condamnarea, plimbându-se pe stradă (VIDEO)

Manţog “execută” condamnarea, plimbându-se pe stradă (VIDEO)

de Gabriela Mladin    |    09 Apr 2014   •   17:59
Manţog “execută” condamnarea, plimbându-se pe stradă (VIDEO)

În timp ce suspecţii de comiterea unor infracţiuni sunt “umflaţi” cu mascaţii în dube pentru a fi duşi la audieri, condamnaţii definitv “execută” pedeapsa jucând fotbal şi plâmbându-se pe străzi. Ionel Manţog, fost lider al PDL Gorj, a fost surprins, ieri, de o echipă de filmare a Televiziunii TV Sud plimbându-se pe stradă.

Politicianul participase la activităţi recreative, respectiv un meci de fotbal pe stadion împreună cu alţi 14 deţinuţi. Surprinzător este modul de securitate al Penitenciarului Târgu-Jiu. Cei 15 deţinuţi erau însoţiţi de doi gardieni în civil şi transportaţi pe jos de la stadion până la puşcărie.

Puşcăria altfel pentru Manţog!
Cei care au avut drum, ieri, prin centrul Târgu-Jiului ar fi avut toate şansele să dea nas în nas cu fostul lider al Partidului Democrat Liberal Gorj, Ionel Manţog. Deşi încarcerat la Penitenciarul Târgu-Jiu pentru executarea celor 5 ani de închisoare pentru fapte de corupţie, politicianul pare că duce o viaţă total recreativă în detenţie. Manţog tocmai participase la un meci de fotbal cu alţi deţinuţi. Şi pentru a “rupe” toate graniţele puşcăriei, politicianul a avut parte şi de o plimbare pe jos de la stadionul municipal Târgu-Jiu până la Penitenciar, acolo unde îi ispăşeşte pedeapsa.

Mai mult decât sistemul semideschis
Cei de la Penitenciarul din Târgu-Jiu se pare că practică o procedură mai deschisă decât cea impusă de procedurile în vigoare. Cei 15 infractori, care jucaseră fotbal şi apoi se plimbau pe străzile din municipiu, erau însoţiti de doar 2 gardieni: “Grupul de 15 deţinuţi era însoţit de doi gardieni, îmbrăcaţi în civil. Pe distanţe mici, cei din sistemul semideschis pot merge şi pe jos”, a explicat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului din Târgu-Jiu, Lavinia Lupu.

Zona de “promenadă” a deţinuţilor, intens tranzitată
Distanţa mică de care vorbeşte reprezentantul Penitenciarului din Târgu-Jiu este de aproximativ 700 de metri. Mai mult, atunci când pe un asemenea traseu există circulaţie, obiective importante şi trafic pietonal, măsurile de securitate trebuie să fie mult mai sporite. Pe traseul pe care puşcăriaşii ieşiseră la promenadă se află Primăria Târgu-Jiu, sediul unei televiziuni, Clubul de fotbal de copii şi juniori, mai multe baruri şi sedii de firmă. 

Cum acţionau 2 gardieni în caz de evadare?
Ce s-ar fi întâmplat dacă unul dintre deţinuţi ar fi fugit? Cine s-ar fi dus să-l prindă? Cine ar fi rămas cu ceilalţi deţinuţi? Doar bunăvoinţa deţinuţilor a făcut ca aceste lucruri să nu se întâmple.
Ionel Manţog a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 5 ani de închisoare pentru că, din poziţiile de director al Companiei de Lignit şi fost secretar de stat în Ministerul Economiei, ar fi falsificat mai multe documente pentru a beneficia de construcţia unei vile, din banii statului, într-un cartier din Târgu-Jiu.


×
Subiecte în articol: Ionel Mantog