x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marcel Ciolacu spune că ar putea fi declarată stare de urgență în cazul izbucnirii unui război în Ucraina

Marcel Ciolacu spune că ar putea fi declarată stare de urgență în cazul izbucnirii unui război în Ucraina

14 Feb 2022   •   15:43
Marcel Ciolacu spune că ar putea fi declarată stare de urgență în cazul izbucnirii unui război în Ucraina

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, spune că președintele Klaus Iohannis va convoca o ședință a CSAT și ar putea decreta stare de urgență dacă va fi un conflict în regiune.

El a fost întrebat dacă se poate institui stare de urgență din cauza crizei din energie.

„Depinde ce se întâmplă în conflictul din Balcanii de Vest (Ucraina - n.r.). Dacă va exista un conflict zonal, presupun că președintele României, nu sunt în atribuții, eu nu fac parte nici eu, nici Florin Cîțu, președintele Camerei și al Senatului, nu facem parte din CSAT, dar presupun că va fi o discuție. Va fi un CSAT cu această temă”, a declarat Marcel Ciolacu.

Potrivit OUG 1/1999, starea de urgență reprezintă ansamblul de măsuri excepționale de natură politică, economică și de ordine publică aplicabile pe întreg teritoriul țării sau în unele unități administrativ-teritoriale care se instituie în următoarele situații:

a) existența unor pericole grave actuale sau iminente privind securitatea națională ori funcționarea democrației constituționale;
b) iminența producerii ori producerea unor calamități care fac necesară prevenirea, limitarea sau înlăturarea, după caz, a urmărilor unor dezastre.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu stare de urgenta