x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marea defăimare a Aspaziei Cojocaru: implicarea în reţeaua falsificatorilor

Marea defăimare a Aspaziei Cojocaru: implicarea în reţeaua falsificatorilor

de Victor Ciutacu    |    23 Aug 2012   •   13:40
Marea defăimare a Aspaziei Cojocaru: implicarea în reţeaua falsificatorilor

Curtea Constitutionala a acuzat, intr-un comunicat, 'continuarea atacurilor la adresa judecatorilor constitutionali din partea unor autortitati publice si a presei', cerand Parlamentului, Presedintiei si Guvernului luarea de masuri pentru oprirea actiunilor defaimatoare. Documentul a fost emis imediat dupa dezvaluirile Jurnalului National si ale Antenei 3 despre trecutul controversat, cu valente penale, al Aspaziei Cojocaru, cea care a inclinat balanta in favoarea lui Traian Basescu. Cele mai compromitatoare vizau implicarea familiei Aspaziei Cojocaru (cu unchiul, Vasile Fodor, cap de retea infractionala si sotul, Pavel Cojocaru, faptuitor, ambii condamnati) in unul dintre cele mai rasunatoare scandaluri de coruptie ale anilor ceausisti, falsificarea pe bani a admiterii la Facultatea de Drept.

Unchiul, 13 ani de puscarie, gratiat de Ceausescu

Jurnalul National a obtinut atat facsimile ale presei vremii, cat si din sentinta judecatoreasca de condamnare a intregului lot infractional, care probeaza, fara putinta de tagada, prezenta fizica a Aspaziei Cojocaru, astazi mare constiinta publica si profesoara, proaspat absolventa a Facultatii de Drept pe atunci, in reteaua de coruptie a falsificatorilor. In documentele pe care le prezentam in facsimil (ziarele Scanteia, Cotidianul si sentinta) reiese ca unchiul Aspaziei Cojocaru, Vasile Fodor, secretarul comisiei de la Drept si cap al unei retele care a fost implicata in 37 de cazuri, a fost condamnat, pentru luare de mits, abuz in serviciu, falsuri, trafic de influenta si primire de foloase necuvenite, la 13 ani de inchisoare cu executare, 5 ani de interzicere a unor drepturi, confiscarea unei mari sume de bani si a tuturor bunurilor obtinute prin coruptie. El a fost ulterior, dupa executarea unei mici parti a pedepsei, gratiat, printr-un decret individual, de Nicolae Ceausescu. Pavel Cojocaru, sotul Aspaziei, a luat, pentru fals in declara'ii si uz de fals, un an si sase luni de inchisoare.

Substituirea lucrarilor de admitere la Drept

In sentinta judecatoreasca scrie, negru pe alb, ca Aspazia Cojocaru a fost direct implicata in fraudarea cel putin unei lucrari de admitere, cea a surorii sale. 'A doua zi, unchiul sau (n.a. - Vasile Fodor) i-a dat un formular tipizat proba de concurs, sfatuind-o sa intocmeasca o noua lucrare pe care ea a facut-o cu ajutorul surorii sale, Cojocarul Aspazia, si in care a scris in plus 2-3 definitii pe care nu le scrisese in lucrarea data in sala de concurs (filele 264-268, vol. 4)'. Acelasi document releva ca sotul Aspaziei, Cojocaru Pavel, 'confirma imprejurarea substituirii unei lucrari scrise in afara concursului, pentru Fodor Elena, imprejurare cunoscuta de el intrucat sotia sa este persoana care a ajutat-o pe candidata sa intocmeasca lucrarea in afara concursului (fila 48, vol. 3)'

×