x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marfuri contrafacute - Chinezii, campioni

Marfuri contrafacute - Chinezii, campioni

de Razvan Belciuganu    |    25 Iul 2005   •   00:00

Politia de Frontiera Constanta, impreuna cu vamesii, au depistat numai in ultimele doua luni marfuri contrafacute de peste 19 miliarde de lei.

Comisarul Adrian Octavian Toba, seful Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Constanta, considera astfel ca "sub toate formele ei, contrafacerea este o forma superioara a contrabandei".

PLANGERE. Din cele constatate rezulta ca, in mare parte, marfurile contrafacute provin din China sau din tarile arabe, fie ca este vorba de imbracaminte, incaltaminte, parfumuri, electrocasnice etc. "Nu mai mira pe nimeni cand se gasesc in containere parfumuri Bulgari sau Chanel arabesti sau chinezesti, de exemplu, sau cand vedem pantofi sport Nike sau Adidas chinezesti, care intra pe piata romaneasca la preturi mult sub cele ale produselor originale", declara comisarul Adrian Octavian Toba. In cazul contrafacerii marcii, titularul ei poate depune plangere la organele competente. Titularul marcii poate solicita instantei judecatoresti, ca masura asiguratorie, confiscarea marfii sau distrugerea produselor care poarta respectiva marca.

×
Subiecte în articol: observator