x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Maşina ministrului Culturii, vandalizată în centrul Capitalei

Maşina ministrului Culturii, vandalizată în centrul Capitalei

17 Oct 2013   •   21:29
Maşina ministrului Culturii, vandalizată în centrul Capitalei

Conform Antena 3, maşina ministrul Culturii, Daniel Barbu, a fost vandalizată  în cursul serii în centrul Capitalei, în apropierea unui club din Centrul Vechi, maşina sa fiind blocată minute bune în zona respectivă.

Discursul ministrului, susţinut în cadrul unei dezbateri culturale ce avea loc într-un club din centrul Capitalei, a fost întrerupt de către mai mulţi protestatari împotriva proiectului minier Roşia Montană, care au pătruns în local şi au început să-l huiduiască.
Dezbaterea nu a mai fost reluată, Daniel Barbu hotărând să părăsească manifestările. Protestatarii au blocat drumul maşinii în care se urcase demnitarul, iar la un moment dat luneta autovehiculului a fost spartă cu pietre.
La un moment dat, Daniel Barbu a părăsit maşina pentru puţin timp pentru a încerca un dialog cu manifestanţii, reproşându-le acestora manifestările violente.
Jandarmii au intervenit în forţă pentru a dispersa manifestanţii şi a permite maşinii demnitarului să părăsească zona.

Invitat în cadrul emisiunii Sinteza zilei, premierul Victor Ponta a comentat incidentul declarând că găseşte absolut normal într-o societate democrată ca opiniile diferite să fie manifestate public,  dar când se trece peste linia, flexibilă, a normalităţii, trebuie luate toate măsurile pentru ca lucrurile să nu degenereze către anarhie. El a precizat că toţi cei vinovaţi de agresiunea comisă asupra maşinii  ministrului Culturii vor răspunde contravenţional şi chiar penal.


×
Subiecte în articol: Daniel Barbu