x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mașini de lux furate din străinătate, introduse cu acte false și vândute în țară

Mașini de lux furate din străinătate, introduse cu acte false și vândute în țară

de Redacția Jurnalul    |    16 Noi 2023   •   12:45
Mașini de lux furate din străinătate, introduse cu acte false și vândute în țară

Polițiștii din Capitală fac cercetări într-un dosar de înșelăciune și fals, cu un prejudiciu de 400.000 de euro, care vizează traficul internațional de mașini de lux.

Miercuri, polițiști Serviciului Furturi de Autovehicule din Capitală au făcut trei percheziții domiciliare și au pus în executare opt mandate de aducere, în București și în județul Ilfov, într-un dosar penal de înșelăciune, fals intelectual și uz de fals.

Din datele și probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că persoane de cetățenie străină ar desfășura activități infracționale privind traficul internațional cu autoturisme de lux, care ar fi sustrase din mai multe țări, având ca mod de operare fraudarea asiguratorului și introducerea lor pe teritoriul României.

Din cercetări, s-a stabilit că, prin falsificarea documentelor de proveniență a mașinilor și folosirea acestor documente cu ocazia omologării lor, la instituția abilitată și la înmatricularea definitivă în țara noastră, în acest mod autoturismele ar fi introduse în circuitul legal și ar fi vândute persoanelor de bună credință.

Sunt efectuate investigații cu privire la circuitul a 5 autoturisme de lux, în valoare de aproximativ 400.000 de euro.

Cercetările au condus către trei persoane, doi bărbați, în vârstă de 25 și 40 de ani și o femeie, în vârstă de 32 de ani, bănuite de comiterea faptelor.

În baza probatoriului administrat, s-au reținut în sarcina bănuiților 3 infractiuni de tăinuire, 3 infracțiuni de înșelăciune, 10 infractiuni de fals intelectual, 10 infractiuni de uz de fals.

În urma perchezițiilor au fost ridicate mijloace materiale de probă de interes în cauză.

Totodată, au fost depistați și conduși la audieri femeia și bărbatul în vârstă de 25 de ani, în vederea continuării cercetărilor.

Cele două persoane a fost reținute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate magistraților cu propunere legală.

Cercetările în acest caz continuă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: masini furate masini lux