x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vești proaste pentru șoferi! O anumită categorie de mașini va fi interzisă noaptea pe șosele

Vești proaste pentru șoferi! O anumită categorie de mașini va fi interzisă noaptea pe șosele

de Redacția Jurnalul    |    02 Mar 2024   •   15:20
Vești proaste pentru șoferi! O anumită categorie de mașini va fi interzisă noaptea pe șosele

Gabriel Rău, consilier general din partea USR, a depus recent un proiect care vizează introducerea mai multor interdicții pentru șoferi. Amenzile ar urma să ajungă până la 5.000 de lei pentru cei care nu respectă regula.

Anumite mașini nu vor mai avea voie să circule pe șoselele din România, pe timpul nopții. Șoferii care sunt prinși vor primi amenzi de până la 5.000 de lei, scrie Antena3CNN

Circulația anumitor vehicule ar putea fi interzisă în perioada de odihnă, iar cei care prinși cu vehicule zgomotoase ar putea fi amendați cu mii de lei.

Mașinile și motocicletele care generează zgomot puternic ar putea fi supuse unei interdicții de circulație în timpul orelor de odihnă, iar cei care încalcă această regulă ar putea fi sancționați cu amenzi de până la 5.000 lei.

În București, aproximativ 1,9 milioane de locuitori sunt afectați de nivelul ridicat al zgomotului provocat de vehicule, iar traficul rutier este principalul responsabil pentru această poluare fonică.

Aceste probleme au determinat impunerea unor noi reglementări, care vizează restricționarea accesului mașinilor și motocicletelor care produc zgomot excesiv în timpul nopții.

Când au interzis șoferii

Conform unui proiect propus de Gabriel Rău, consilier general din partea USR, se propune ca aceste vehicule să fie interzise în oraș în intervalul orar 22:00 - 8:00, perioadă considerată de odihnă, dacă zgomotul produs de acestea depășește 95 de decibeli.

A apărut o nouă schimbare pentru toți cei care dețin permis auto

Un alt proiect de lege introduce o schimbare importantă pentru toți cei cu permis auto. Legea completează OUG 195/2002, în sensul stabilirii valabilității unui permis auto eliberat pentru categoria B și în cazul anumitor tipuri de motociclete.

Potrivit articolului,  permisele de conducere eliberate pentru categoria B sunt valabile și pentru motocicletele cu transmisie automată, cu cilindree maximă de 125 cm cubi, cu puterea maximă de 11 kW și cu un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/kg, categoria A1.

Condiția este ca cei care dețin permis auto trebuie să aibă vârsta minimă de 24 de ani împliniți, dar și să aibă o experiență de cel puțin 3 ani de conducere, pentru categoria B de vehicule.

Mai mult de atât, șoferii vor trebui să facă dovada absolvirii a 15 ore la o școală de profil, care ar costa aproximativ 1.000 de lei

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: masini șoferi interzise sosele