x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medicii de familie cer demiterea urgentă a lui Virgil Guran, consilierul premierului Orban

Medicii de familie cer demiterea urgentă a lui Virgil Guran, consilierul premierului Orban

12 Oct 2020   •   10:28
Medicii de familie cer demiterea urgentă a lui Virgil Guran, consilierul premierului Orban
Sursa foto: Hepta

Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) solicită „demiterea urgentă” a lui Virgil Guran, consilier al premierului Ludovic Orban, în contextul unor declarații făcute la un post de televiziune, despre care SNMF a declarat că este „cinică și iresponsabilă”.

„Trebuie să iei măsuri, dacă nu ești ferm, vei pierde. Și trebuie să înțeleagă toată lumea. Cine vrea să trimită medici să moară? (...) Ce să facem? E ca la militar, îi trimiți la război, mai mor unii dintre ei, din păcate”, a spus Virgil Guran, la Antena 3.

Medicii de familie susțin că Guran a făcut aceste declarații în contextul reacției medicilor de familie la afirmația ministrului Sănătății, care a anunțat că aceștia se vor deplasa la domiciliile celor confirmați cu noul coronavirus.

„Declaraţia a fost făcută în contextul reacţiei medicilor de familie la afirmaţia ministrului Sănătăţii care a anunţat ca aceştia se vor deplasa la domiciliile celor confirmaţi pozitiv. Precizăm că medicii de familie nu dispun de mașini care pot fi decontaminate, nu dispun de echipamente potrivite şi nici de posibilitatea de a se echipa şi dezechipa în condiţii de siguranţă. Declaraţia lui Virgil Guran, reprezentant al Executivului, este cinică şi iresponsabilă, militarii merg la război înarmaţi, nu ca medicii de familie, cu mâinile goale. Lipsa de respect pentru medici şi lipsa de empatie faţă de pacienţi îl descalifică pentru orice funcţie publică. Sperând că declaraţia acestui consilier este o părere personală şi nu reprezintă poziţia Guvernului român, SNMF cere urgent demiterea sa", scrie în comunicatul SNMF.

×