x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medicul Radu Zamfir, înapoi la datorie. A zburat la Cluj să preleveze ficatul unui pacient în moarte cerebrală

Medicul Radu Zamfir, înapoi la datorie. A zburat la Cluj să preleveze ficatul unui pacient în moarte cerebrală

21 Feb 2014   •   23:23
Medicul Radu Zamfir, înapoi la datorie. A zburat la Cluj să preleveze ficatul unui pacient în moarte cerebrală

O echipă de Institutul Fundeni, din care face parte şi doctorul Radu Zamfir, care a fost rănit în accidentul aviatic din Munţii Apuseni, a ajuns la Cluj-Napoca, vineri seară, cu un avion de linie, pentru a preleva ficatul unui pacient de 50 de ani aflat în moarte cerebrală.

"Prelevăm un ficat, intervenţia va dura circa o oră, după care ne întoarcem la Bucureşti cu următoarea cursă de linie. Nu ştiu nimic despre pacientul care va primi ficatul", a spus Zamfir, citat de Mediafax.

Clinica în care se află pacientul în moarte cerebrală este aceeaşi în care Zamfir a fost internat, după accidentul din Apuseni. Întrebat cum se simte să revină aici, Zamfir a spus că "mediul i se pare familiar".

Familia pacientului aflat în moarte cerebrală în urma unui accident rutier a fost de acord cu prelevarea organelor acestuia. Pacientul va dona ficatul, rinichii, ţesuturi os-tendon şi corneea. 

Mai mulţi pacienţi din ţară fac în prezent teste de compatibilitate, pentru a putea beneficia de organele donate.


×
Subiecte în articol: Radu Zamfir donare organe