x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mehedinti - Inca cinci politisti acuzati de abuzuri

Mehedinti - Inca cinci politisti acuzati de abuzuri

de Alin Claudiu    |    16 Aug 2005   •   00:00
Mehedinti - Inca cinci politisti acuzati de abuzuri

La aproape o saptamana dupa scandalul celor patru politisti din Constanta acuzati ca au batut un om beat pana l-au bagat in spital, inca cinci oameni ai legii sunt acuzati de abuzuri. De data aceasta este vorba de trei agenti de la postul de politie din comuna mehedinteana Corcova si de alti doi politisti de la Strehaia. Ei sunt acuzati de un barbat care se afla pe patul de spital ca i-au aplicat o corectie "ca la carte" cu pumnii si picioarele. Barbatul a fost internat la sectia de chirurgie a spitalului Judetean din Drobeta Turnu Severin din cauza loviturilor care i-au provocat multiple escoriatii si contuzii pe tot corpul, dar in special la cap. Gicu Medragoniu de 42 de ani sunt sustinute si de cele ale martorilor. Victima ii acuza pe seful de post din sat, Rosoga Gheorghe, impreuna cu alti doi subalterni ai sai: Constantin Badescu si Tudor Petre. Cei trei ar fi fost "ajutati" si de alti doi politisti de la Strehaia. Barbatul aflat in spital sustine ca cei cinci oameni ai legii erau beti atunci cand l-au batut.

ACUZATIILE SUNT RESPINSE. Seful de post care este acuzat spune ca nu l-a batut nimeni pe acel barbat. Rosoga sustine ca Gicu Medragoniu era in stare de ebrietate si a inceput sa le adreseze politistilor mai multe injurii. "S-o fi lovit in timp ce se zbatea in mainile noastre, ca a fost nevoie de catuse si de spray-ul din dotare sa-l imobilizam, dar nu l-a batut nici un politist", spune seful de post.

MARTORII CONFIRMA. Oamenii din comuna Corcova spun insa ca au vazut si au auzit cum consateanul lor era batut de oamenii legi. "Am vazut cu ochii mei cum zacea intr-o balta de sange si il loveau si il injurau ca la usa cortului", povesteste Vasilica Ciurel.

Medicul satului confirma ca Gicu Medragoniu a venit la dispensar cu mai multe lovituri pe corp si, din cauza gravitatii situatiei, i-a facut bilet de trimitere pentru internare la spital. (Alin Claudiu)

×
Subiecte în articol: observator