x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mihalache, pa!

Mihalache, pa!

de Monalise Hihn    |    21 Iul 2009   •   00:00
Mihalache, pa!

Jurnalul Naţional a publicat săptămâna trecută un material prin care arăta că fostul director al Eco Sid SA Hunedoara, Marin Mihalache, a semnat un act prin care îşi acorda singur 180 de salarii compensatorii. Acesta şi-a prezentat ieri demisia.



După ce cazul său a fost amplu mediatizat ca urmare a unei anchete a Jurnalului Naţional, Mihalache a decis să demisioneze. El a înaintat Consiliului de Administraţie cererea de demisie din funcţie. Directorul Eco Sid SRL, Gheorghe Cical, a confirmat că imediat Consiliul de Administraţie s-a întrunit pentru a-i aproba demisia: "Consiliul de Administraţie s-a întrunit ca să analizeze cererea. Suntem în plină şedinţă, dar ceea ce vă pot spune este că nu îl vom descărca de gestiune. Verificările actelor continuă şi imediat ce vor fi gata le vom face publice. Acum, cererea lui în instanţă pentru acordarea celor 180 de salarii plus sporurile aferente este lovită de nulitate".

Potrivit unui act adiţional, Marian Mihalache urma să primească 180 de salarii compensatorii plus sporurile aferente, dacă i s-ar fi desfăcut contractul individual de muncă fără acordul său. Contractul de muncă al directorului SC Eco Sid SA Hunedoara a fost încheiat la data de 1 mai 2005, iar la 1 februarie 2008 la acesta a fost adăugat un act adiţional prin care la capitolul al optulea - "Alte clauze" la alineatul al treilea a fost introdus următorul conţinut: "În situaţia în care se va dispune modificarea unilaterală a Contractului individual de muncă, fără acordul angajatului, angajatorul va fi obligat la plata unei despăgubiri, echivalentul a 180 de salarii şi a cotelor aferente, care i s-ar fi cuvenit pe o perioadă de 15 ani, dacă nu s-ar fi dispus modificarea".

Contractul a fost semnat de două ori de directorul Mihalache. Acesta a recunoscut că există respectivul act: "Acestea sunt daunele care se vor acorda în cazul în care contractul de muncă se desface în mod nejustificat. Ele sunt justificate dacă o societate este pe profit, iar Eco Sid a încheiat 2008 cu 4 miliarde de lei vechi profit şi avea în conturi 14 miliarde de lei vechi lichidităţi, care urmau să fie utilizate în interesul societăţii".

Aşa declara Marian Mihalache în urmă cu o săptămână. Mai mult, el recunoştea că singurul care avea un astfel de act adiţional la contractul individual de muncă a fost doar el, ceilalţi doi directori, cel economic şi cel pentru producţie, respectiv Vasile Ereane şi Tudorel Culcea, nu au beneficiat de un tratament egal. Marian Mihalache este vicepreşedinte al PD-L Hunedoara. Deocamdată, conducerea acestei filiale nu a luat nici o măsură împotriva lui Mihalache.

×
Subiecte în articol: observator mihalache