x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Militari români vor defila de Ziua Franţei pe sub Arcul de Triumf din Paris

Militari români vor defila de Ziua Franţei pe sub Arcul de Triumf din Paris

de Agerpres    |    09 Iul 2014   •   18:07
Militari români vor defila de Ziua Franţei pe sub Arcul de Triumf din Paris

Un detaşament al Armatei Române va defila pe sub Arcul de Triumf din Paris la parada tradiţională organizată cu ocazia Zilei Naţionale a Republicii Franceze, ce va avea loc luni, 14 iulie, pe bulevardul Champs-Elysees, informează un comunicat al Biroului de Presă al MApN.

Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, a aprobat participarea la evenimentul din capitala Franţei a unui detaşament format din militari ai Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul" şi studenţi ai Academiei Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu", Academiei Forţelor Aeriene "Henri Coandă" şi Academiei Navale "Mircea cel Bătrân".

Subunitatea românească, comandată de maiorul Marius Diniţă, a efectuat deja două antrenamente pe bulevardul parizian alături de ceilalţi participanţi la paradă, adaugă comunicatul MApN.

România a participat pentru prima dată la defilarea de pe Champ-Elysees în 2007, iar un detaşament de militari francezi a participat, pe 1 decembrie 2013, la Bucureşti, la defilarea organizată de Ziua Naţională a României.

×
Subiecte în articol: ziua frantei Arcul de Triumf defilare