x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul de Interne, dat in judecata

Ministerul de Interne, dat in judecata

17 Mar 2005   •   00:00

Noua politisti care au participat la scandalul mediatic de la National TV, avandu-l ca protagonist principal pe Stelian Ogica, au fost sanctionati de ministrul Vasile Blaga. Unii dintre ofiteri considera masura abuziva si au declarat ca vor da ministerul in judecata.

ION ALEXANDRU, EDUARD PASCU

Politistii de la Giurgiu, cei de la Sectia 20 Politie si doi ofiteri superiori de la Politia Capitalei au fost anchetati de catre Corpul de Control al ministrului de Interne. In urma acestei anchete, inspectorul principal Nicolae Rau, de la Sectia 20 Politie (cel care a patruns in sediul National TV chiar in momentul in care Ogica se afla in direct), a fost propus pentru a fi trecut in rezerva. Adjunctul sefului Sectiei 20 Politie, comisarul-sef Mihai Falfae, va fi destituit din functie si trecut pe un post inferior. Alti trei politisti - subinspectorii Doru Dragomir si Mihai Sima si agentul-sef adjunct George Lungu din cadrul IPJ Giurgiu - au fost sanctionati cu diminuarea drepturilor salariale pentru functia indeplinita cu 20% pe o perioada de trei luni. Comisarul-sef Stefan Cojocaru, imputernicit la conducerea IPJ Giurgiu, si comisarul-sef Ilie Sardan, ofiter in cadrul aceluiasi inspectorat, au fost sanctionati cu mustrare scrisa.

PROMISIUNE. Sectia 20 Politie a fost anchetata de doua ori. Miercuri de catre Corpul de Control al MAI, iar ieri dimineata de catre cel al Politiei Capitalei. "Le-am explicat ca nu am facut altceva decat sa raspund solicitarii sefilor mei de la Politia Capitalei si sa trimit un echipaj la Postul National TV", ne-a declarat comisarul-sef Falfae. Acesta se afla internat in prezent in Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, dupa un puseu de tensiune. "Am actionat in baza Legii 218/ 2002 privind organizarea si functionarea Politiei judiciare. Le-am explicat celor de la Corpul de Control acest lucru. Ei mi-au spus ca nu cunosc prevederile acestei legi, motiv pentru care le-am facut o copie xerox dupa aceasta lege. Au citit-o. Ce au inteles, ati vazut si dumneavoastra", ne-a declarat comisarul-sef Falfae. "In momentul in care voi intra oficial in posesia deciziei de destituire, voi da Ministerul de Interne in judecata. Ii voi actiona in instanta pe toti cei care au propus, semnat si contrasemnat aceasta decizie", a conchis ofiterul.

PRIMA MUSTRARE IN 20 DE ANI
Comisarul-sef Lucian Guran (foto), directorul general adjunct al Politiei Municipiului Bucuresti, si comisarul-sef Mihai Pitulescu, sef al Serviciului investigatii criminale, au fost atentionati pentru usurinta cu care au tratat modalitatea de interventie adoptata pentru prinderea urmaritului general Ogica Stancu. Lucian Guran a primit astfel prima sanctiune in 20 de ani de cariera.

×
Subiecte în articol: observator comisarul-sef