x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Miniștri fără mască. George Simion, la MAI: „Vrem egalitate, dar nu pentru căței”

Miniștri fără mască. George Simion, la MAI: „Vrem egalitate, dar nu pentru căței”

31 Mar 2021   •   11:33
Miniștri fără mască. George Simion, la MAI: „Vrem egalitate, dar nu pentru căței”
Sursa foto: Lucian Alecu

Co-președintele AUR, George Simion, îi cere ministrului de Interne, Lucian Bode, să spună public cum au fost penalizați miniștrii Raluca Turcan, Vlad Voiculescu și Eduard Novak, după ce au fost fotografiați fără mască.„E ca în fabula lui Alexandrescu: ”,spune el.

George Simion a venit, miercuri, cu mai mulți membri din AUR, la MAI, pentru a discuta cu ministrul Lucian Bode și pentru a-i cere să spună public cum au fost penalizați miniștrii surprinși fără mască.

„S-au impus aceste măsuri de restricții. Cerem ministrului de Interne să spună public cum au fost penalizați miniștrii care nu respectă restricțiile. Ministrul Vlad Voiculescu, ministrul Muncii, Raluca Turcan și ministrul Sportului, Eduard Novak. Nu au purtat mască. Noi, AUR, suntem un partid care militează pentru libertate și împotriva obligativității purtării măștii în spațiul public”, spune Simion.

Acesta afirmă că „guvernarea este , unde nu știe stânga ce face dreapta” și că restricțiile nu sunt respectate nici de cei care le impun.

Simion cere ca desființarea obligativității purtării măștii în spațiul public.

„Dacă constatăm că atunci când plantăm un copac nu trebuie să porți o mască pentru că ești în aer liber, haideți să desființăm obligativitatea purtării măștii în spațiul public. Haideți să luăm niște măsuri pe care să le respecte toată lumea. E ca în fabula lui Alexandrescu, ”, mai spune Simion.

Anterior sosirii celor de la AUR, ministrul Lucian Bode a declarat că parlamentarii AUR ca au stat degeaba în Parlament în perioada de la depunerea jurământului pentru că parlamentarii iau contact cu un ministru din Guvernul României, instituțional, pe calea interpelării, a orei Guvernului.

„La Comisia de apărare pot fi invitat să răspund ... Aici este Ministerul Afacerilor Interne, nu este sat fără câini. Nu vine fiecare când vrea și trece pe stradă să se oprească să discute cu Ministrul de Interne. Parlamentarii au drepturi și obligații. Obligația lor este să cunoască legea, să știe în ce condiții pot să vorbească cu mine”, a spus Bode.

Cu toate acestea, membrii AUR au fost primiți în sediul MAI.

×
Subiecte în articol: George Simion