x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Justiţiei: "Epopeea ANI a întors lucrurile din Raportul CE la 180 de grade"

Ministrul Justiţiei: "Epopeea ANI a întors lucrurile din Raportul CE la 180 de grade"

de Violeta Fotache    |    20 Iul 2010   •   00:00

Cătălin Predoiu regretă că din cauza unui "moment de lipsă de viziune s-au risipit doi ani de muncă"

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a spus marţi în conferinţă de presă că raportul CE a fost marcat decisiv şi negativ de rezultatul dezbaterilor din Senat asupra cadrului normativ al Agenţiei Naţionale de Integritate. Ministrul a subliniat că problema ANI a influenţat ideea în care a fost redactat raportul, conţinutul amendamentelor aduse de Senat cadrului normativ al ANI având semnificaţia unui semnal politic negativ. Votul Senatului semnifică ignorarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare, iar raportul transmite semnalul că MCV trebuie continuat şi implementat chiar dacă presupune schimbări constituţionale sau legislative majore.

"În mod normal, până la anul ar trebui să închidem toate aceste probleme consemnate în Raportul CE. Am fi putut avea un raport pozitiv însă de când a început ceea ce eu numesc epopeea ANI s-au întors lucrurile la 180 de grade", a spus marţi ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu. Acesta şi-a exprimat regretul că "într-un moment de lipsă de viziune" s-au risipit doi ani de muncă, fiind nevoie ca eforturile autorităţilor să fie reluate de la capăt. "Principalul mesaj pe care doresc să-l transmit este acela că România şi-a respectat şi continuă să-şi respecte angajamentele în raport cu Uniunea Europeană. Există suficientă voinţă politică pentru a continua reformele în justiţie şi dorim să transmitem un mesaj fără echivoc în acest sens statelor membre UE şi Comisiei Europene", a declarat ministrul Justiţiei.

Cea mai importantă realizare de la precedentul raport este adoptarea noilor coduri, un succes de cooperare între Guvern, CSM şi Parlament, a spus Predoiu.

×
Subiecte în articol: observator