x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Mediului: Planul nostru este să demarăm cea mai mare extindere a fondului forestier din ultimii 30 de ani

Ministrul Mediului: Planul nostru este să demarăm cea mai mare extindere a fondului forestier din ultimii 30 de ani

25 Mai 2020   •   13:30
Ministrul Mediului: Planul nostru este să demarăm cea mai mare extindere a fondului forestier din ultimii 30 de ani

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a vorbit, luni, în județul Teleorman, despre situația terenurilor degradate din România și despre planul ministerului, afirmând că vrea să demareze cea mai mare extindere a fondului forestier din ultimii 30 de ani.

„Suntem aici pe un teren degradat. Un teren cu destinație agricolă, dar necultivat de mulți ani. Un teren care nu folosește nici agriculturii și nici nu este împădurit. Astfel de locuri sunt peste tot în țară! Ultimele date de inventar sunt la nivelul anului 2014. Iar, potrivit datelor INS, în România sunt cel puțin 500.000 de hectare de terenuri degradate. Aceste date trebuie actualizate și văzute direct din teren. Pentru că planul nostru este să le împădurim.

Urmează etapa de toamnă a celei mai mari campanii de împădurire din ultimul deceniu: «O pădure cât o țară». Gândiți-vă că, dacă planul nostru se împlinește, aceasta ar fi cea mai mare extindere a fondului forestier din ultimii 30 de ani!” a declarat ministrul Mediului, Costel Alexe, la Orbeasca, în județul Teleorman.

Potrivit Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, în ultimii 10 au fost împădurite doar 26.000 de ha de terenuri degradate.

Ministrul a precizat că în șase județe din țară pădurile sunt sub 10% din suprafața totală a județului.

Județele cu deficitul cel mai mare de păduri sunt: Călărași (4% păduri din suprafața județului), Teleorman (5%), Constanța (6%), Ialomița (6%), Brăila (6%) și Galați (8%).

Sursă: Mediafax

×
Subiecte în articol: ministrul mediului fondul forestier