x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Muncii nu va modifica Ordonan]a 58/2010

Ministrul Muncii nu va modifica Ordonan]a 58/2010

de Gabriela Antoniu    |    31 Aug 2010   •   00:00
Ministrul Muncii nu va modifica Ordonan]a 58/2010
Sursa foto: Bogdan Iuraşcu/Jurnalul Naţional

Deşi criticat inclusiv de pedelişti din cauza OUG 58/2010 privind contribuţiile aferente veniturilor profesionale şi a cozilor pe care le-a generat, cerându-i-se demisia, ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a anunţat marţi că nu va schimba actul normativ şi insistă să declare că el nu a văzut nici o coadă la ghişee.



Întrebat dacă a remarcat că la Casele de Pensii şi la Agenţiile de Ocupare sunt în continuare cozi pentru depunerea declaraţiilor, ministrul Muncii a spus că nu a văzut aceste cozi şi că situaţia este una normală. "Nu sunt cozi. Unde aţi văzut? Sunt oameni normali care îşi depun o singură dată declaraţia. Probabil se va finaliza sistemul de plată electronică până la sfârşitul lunii septembrie", a declarat Şeitan. El a mai spus că până la sfârşitul lunii septembrie va fi finalizat sistemul de plată online prin care se pot depune declaraţiile de venituri.

Dacă Şeitan nu a văzut cozile la ghişee, deputatul PDL Mircia Giurgiu le-a văzut. El i-a cerut demisia atât lui Şeitan, cât şi ministrului de Finanţe, Sebastian Vlădescu, pentru deciziile luate în cazul drepturilor de autor şi modificarea normelor de aplicare a Ordonanţei nr. 58/2010. "Vrem să aflăm şi poziţia celor care au emis aceste norme la Ordonanţa nr. 58, fiindcă credem că s-a făcut o mare greşeală şi acesta ar fi un motiv pentru ca respectivii să-şi dea demisia, mă refer la cei doi miniştri, ai Muncii şi Finanţelor Publice. O să discutăm cu ei şi o să le cerem să-şi dea demisia, pentru că au produs atâtea cozi şi atâtea nemulţumiri în rândul populaţiei", a spus deputatul PDL. Potrivit acestuia, în PDL se înregistrează un număr mare de parlamentari nemulţumiţi "de ceea ce s-a întâmplat în legătură cu cozile care s-au creat ca urmare a hotărârii unor miniştri de a stabili nişte norme de aplicare a Ordonanţei nr. 58, norme care vin în contradicţie cu ordonanţa".

×
Subiecte în articol: observator