x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Minoră dintr-un centru social din Dâmbovița, racolată pentru prostituție

Minoră dintr-un centru social din Dâmbovița, racolată pentru prostituție

18 Mai 2020   •   13:59
Minoră dintr-un centru social din Dâmbovița, racolată pentru prostituție

O minoră de 17 ani dintr-un centru social a fost la un pas să ajungă la prostituție în Austria. Adolescenta a fost racolată de doi tineri, de 20, respectiv 21 de ani.

Bărbații au fost prinși și vor fi cercetați sub control judiciar, anunță, luni, Poliția Română.

„La data de 15 mai, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de minori, constând în aceea că o adolescentă, de 17 ani, instituționalizată în cadrul unei instituții din Dâmbovița, ar fi fost racolată în scopul exploatării prin practicarea prostituției”, transmite Poliția Română.

Tânăra sechestrată în Puchenii Mari, Prahova

De asemenea, polițiștii au stabilit că, în noaptea de 13 spre 14 mai, minora ar fi plecat dintr-un centru de servicii sociale din Târgoviște și ar fi fost ținută într-o locație, fiindu-i îngrădită libertatea de mișcare.

„Sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Dâmbovița, în urma activităților desfășurate, polițiștii au depistat minora în localitatea Puchenii Mari, județul Prahova, la locuința unui tânăr de 21 de ani.

Din cercetări a reieșit că doi tineri, de 20, respectiv 21 de ani, ambii din județul Prahova, ar fi fost implicați în racolarea minorei, în vederea exploatării prin practicarea prostituției, pe raza municipiului București, urmând să fie transportată în același scop în Austria.

Sursă: Mediafax

×