x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gorghiu: Peste 3.000 de minori, victime ale violenței domestice în primele 5 luni din 2023

Gorghiu: Peste 3.000 de minori, victime ale violenței domestice în primele 5 luni din 2023

01 Aug 2023   •   22:15
Gorghiu: Peste 3.000 de minori, victime ale violenței domestice în primele 5 luni din 2023

Ministrul Justiției Alina Gorghiu susține că peste 3.000 de minori au fost victime ale violenței domestice în primele cinci luni ale anului. Ea susține necesitatea amenajării camerelor de audiere a minorilor la nivelul parchetelor și instanțelor.

Alina Gorghiu a avut marți discuții cu reprezentanți ai mediului juridic din județul Călărași.

„Peste 3000 de minori sunt victime ale violenței domestice în primele 5 luni din 2023. Rămâne preocupare zero pentru mine. De aceea, o temă importantă la nivelul parchetelor și instanțelor trebuie să rămână amenajarea camerelor de audiere a minorilor. La Călărași, trei încăperi urmează să fie finalizate la începutul anului viitor”, a transmis ministrul Justiției.

Alina Gorghiu a discutat cu judecătorii și procurorii despre obiectivele de investiții prin PNRR, despre deficitul de resursă umană, despre litigiile privind copiii abandonați, ordinele de protecție, ghidul privind specializările expertizei tehnice judiciare și accentuarea rolului medierii în soluționarea conflictelor.

De asemenea, cu reprezentanții Baroului Călărași a dezbătut importanța predării educației juridice în școli și atragerea tinerilor către profesia de avocat.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: alina gorghiu minori victime