x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mircea Geoană: 2022, un an complicat și dur, pe care nu îl vom uita curând

Mircea Geoană: 2022, un an complicat și dur, pe care nu îl vom uita curând

de Redacția Jurnalul    |    28 Dec 2022   •   20:40
Mircea Geoană: 2022, un an complicat și dur, pe care nu îl vom uita curând
Sursa foto: Nato.int

Anul 2022 a fost unul diferit, plin de provocări, un an complicat și dur, pe care nu îl vom uita curând, susține Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO.

„Invazia brutală a Ucrainei de către Rusia, pe 24 februarie, a șocat întreaga lume. Dar la NATO eram pregătiți și pentru asta – am răspuns rapid, într-un glas unitar, sporind măsurile de apărare a teritoriilor noastre, inclusiv ale României și continuând să sprijinim dreptul la auto-apărare al Ucrainei, în lupta sa pentru a rămâne o națiune liberă și democratică”, a scris miercuri pe Facebook Mircea Geoană.

Conform acestuia, agenda politică și strategică a acestui an a fost mai încărcată ca oricând.

El spune că lideri NATO s-au reunit, pentru prima dată în istorie, în cadrul a trei Summit-uri succesive, inclusiv istoricul Summit de la Madrid, când s-au luat decizii esențiale.

Secretarul general adjunct al NATO amintește că în acest an a fost adoptat noul Concept Strategic, stabilind direcția Alianței pentru anii următori, a fost întărită și mai mult postura de apărare și descurajare în partea de est a Alianței, inclusiv în România, iar toți aliații au fost de acord să invite partenerii apropiați, Finlanda și Suedia, să se alăture Alianței.

„Am convenit să investim și mai mult în inovație, printr-un nou Fond de Inovare, de un miliard de euro și prin dezvoltarea Acceleratorului de Inovare în Domeniul Apărării pentru Atlanticul de Nord De asemenea,(DIANA). Am convenit, de asemenea, să intensificăm lupta împotriva schimbărilor climatice”, a mai scris Geoană pe rețeaua de socializare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: mircea geoana