x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Preşedintele FRF respinge acuzaţiile aduse de DNA şi speră ca justiţia să confirme sancţiunea dată Universităţii Craiova

Preşedintele FRF respinge acuzaţiile aduse de DNA şi speră ca justiţia să confirme sancţiunea dată Universităţii Craiova

21 Iun 2013   •   18:25
Preşedintele FRF respinge acuzaţiile aduse de DNA şi speră ca justiţia să confirme sancţiunea dată Universităţii Craiova
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a respins, din nou, vineri, într-o conferinţă de presă, acuzaţiile aduse de DNA pentru dezafilierea Universităţii Craiova, afirmând că speră ca justiţia să confirme sancţiunea dată de Federaţie echipei de fotbal, informează agerpres.ro.

''FRF şi LPF resping cu fermitate toate acuzaţiile aduse de clubul Universitatea Craiova, care a sesizat DNA. Am încredere în justiţie că va confirma sancţiunea dictată de FRF împotriva clubului Universitatea. Poate DNA nu a înţeles spiritul regulamentului. Universitatea a fost exclusă pentru că nu a respectat jurisdicţia TAS şi s-a adresat direct instanţelor civile. Dacă Mititelu mergea la TAS şi apoi mergea în civil, în cazul unui răspuns nefavorabil, nu era nicio problemă. O să încercăm să lămurim instanţa'', a declarat Mircea Sandu.

''E absurd să spui că Statutul FRF nu era legal, după ce Universitatea a acceptat să-l respecte. E absurd să spui că am influenţat membrii Comitetului Executiv. Am insistat ca fiecare să voteze cum doreşte, se poate vedea în stenogramă. Au fost 10 voturi pentru excludere şi 2 împotrivă'', a adăugat şeful FRF.

Mircea Sandu a mai spus că s-ar bucura ca Universitatea să se înscrie în Liga a II-a şi că nu va candida anul viitor nici la şefia FRF, nici la cea a LPF.

Sandu militează pentru o o competiţie în format restrâns, pentru ca sumele din drepturile TV ce revin cluburilor să fie mai mari, bugetele echipelor mai puternice. El a dat exemplu echipele Corona Braşov şi Săgeata Năvodari, care au anunţat bugete de 2 milioane de euro, iar astfel nu vor putea plăti antrenori de valoare, nu vor putea aduce jucători de calitate, iar performanţa va suferi.

×
Subiecte în articol: mircea sandu universitatea craiova