x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Miron Cozma are rau de detentie

Miron Cozma are rau de detentie

08 Mar 2005   •   00:00

Adrian Nastase si Ion Iliescu au lipsit ieri de la procesul prin care Miron Cozma a cerut statului despagubiri de cinci milioane de euro pentru reincarcerarea sa.

Cei doi au fost introdusi in proces de Presedintie, care considera ca acestia ar trebui sa raspunda material pentru decretul de gratiere si revocarea lui. Ei au depus ieri un act prin care cer judecatorilor sa respinga introducerea lor in proces. Consilierul prezidential pe probleme de justitie, Renate Weber, a cerut un nou termen, asa ca instanta a amanat judecata cu inca doua saptamani.

LA SENAT. In timp ce Cozma era "plimbat" din nou de la Penitenciarul Craiova la instanta din Bucuresti, seful Administratiei Penitenciarelor din Romania, Emilian Stanisor, sustinea in fata senatorilor din Comisia de cercetare a abuzurilor ca Miron Cozma are "probleme de sanatate reale" si ca a fost transportat pentru examinare la spitale civile. Stanisor a explicat ca fostul lider al minerilor are probleme legate de sistemul auditiv, ca ameteste si vomita daca este transportat dintr-un loc in altul si ca i se face vizibil rau in masina. Conform lui Stanisor, Parchetul General a primit inca din 26 februarie o nota prin care era informat in privinta starii de sanatate a lui Cozma si ca trebuie sa decida daca poate fi transferat de la Craiova la Rahova. Seful penitenciarelor a mai spus ca Miron Cozma este unul dintre cei 10.000 de detinuti pe care nu ii cauta nimeni, nu primesc pachete si nu au bani. (Monica Iordache, Miruna Pasa)

×
Subiecte în articol: observator