x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Miron Mitrea, CONDAMNAT la 2 ani de închisoare cu executare! Fostul ministru s-a predat politiei

Miron Mitrea, CONDAMNAT la 2 ani de închisoare cu executare! Fostul ministru s-a predat politiei

13 Feb 2015   •   13:09
Miron Mitrea, CONDAMNAT la 2 ani de închisoare cu executare! Fostul ministru s-a predat politiei
UPDATE 16.00 -  Miron Mitrea s-a predat la o sectie de politie din Constanta, asta dupa ce politistii l-au cautat la casa pe care o detine in Bucuresti si chiar au sarit gardul proprietatii, dupa ce nu au primit niciun raspuns la apelurile facute la sonerie.

Primele ipoteze indica faptul ca Miron Mitrea va fi incarcerat direct la Penitenciarul Constanta, fara a mai trece pe la Rahova.
_________

Fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la 2 ani de închisoare cu executare. Decizia instanței este definitivă, urmând ca Miron Mitrea să fie încarcerat.

De asemenea, instanța a menținut condamnările date celorlalți inculpați: Irina Jianu — 5 luni închisoare cu executare, Nicolae Popescu — 5 luni închisoare cu executare.
Un complet de 5 judecători a menținut sentința dată în cazul lui Mitrea de instanța de fond. În schimb, a fost majorată suma confiscată de la Mitrea, respectiv de la 169 mii lei în primă instanță, la 327 mii de lei.

Potrivit DNA, în perioada 2001-2002 Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu foloase necuvenite în cuantum de 927.420 de lei în schimbul numirii și menținerii acesteia în funcția de inspector-șef adjunct și inspector-șef al ISC.

DNA susține că această sumă reprezintă contravaloarea lucrărilor de construcții, amenajare și dotare efectuate cu titlu gratuit și în lipsa unor contracte de antrepriză sau subantrepriză de SC Conimpuls SA Bacău, SC Vertcon SA Bacău, SC Durimpuls SRL Bacău și SC Regal Glass SRL Bacău la un imobil din județul Ilfov, proprietatea mamei lui Miron Mitrea.


×
Subiecte în articol: miron mitrea mitrea condamnat