x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mitică Dragomir: Am căzut ca musca în lapte în lupta dintre cele două televiziuni

Mitică Dragomir: Am căzut ca musca în lapte în lupta dintre cele două televiziuni

04 Iun 2013   •   13:54
Mitică Dragomir: Am căzut ca musca în lapte în lupta dintre cele două televiziuni
Sursa foto: INTACT IMAGES/Dragos Savu

Preşedintele LPF Dumitru Dragomir a anunţat, într-o conferinţă de presă, că nu se amestecă în conflictul dintre televiziunile Antena 1 şi RCS&RDS, care şi-au respectat însă în totalitate clauzele din contractele de televizare ale meciurilor din Liga I.

''Nu vreau să supăr vreuna dintre cele 2 televiziuni, pentru că am fost şi sunt un om de afaceri care respectă atât RCS&RDS cât şi Antena 1. Cu ei am de 6-7 ani contracte sportive şi cluburile au fost foarte mulţumite, la fel şi LPF, şi cu toate că ei se luptă între ei, pe mine nu mă interesează. Eu am căzut ca musca în lapte şi dacă nu aveam numele de Dragomir nu se amplifica acest lucru atât de mult. Eu respect la fel de mult atât RCS&RDS cât şi Antena 1. În proporţie 99 la sută nu este adevărat ce a apărut în presă, sunt numai minciuni, aşa că eu nu mai continui discuţiile pe această temă'', a declarat Dumitru Dragomir, potrivit Agerpres.

Dragomir susţine că ambele televiziuni au respectat clauzele contractului şi nu se pune problema ca vreuna din părţi să fie sancţionată.

''Avem o comisie care monitorizează aceste meciuri. Dacă ştiam de această treabă, bineînţeles că luam nişte bani de al ambele televiziuni, dar nu făceam valuri, pentru că îi supăram şi nu mai dădeau banii cluburilor. Dar să rup eu contractul de 104 milioane euro, că nu s-a transmis cu 12 camere, ar fi trebuit să mă interneze la Bălăceanca'', a precizat şeful LPF.

Avocatul LPF, Cătălin Ciubotă, a precizat că au fost transmise notificări ambelor televiziuni, dar nu pentru că nu s-a respectat contractul ci pentru a le reaminti respectarea clauzelor prevăzute.

''Există o comisie care monitorizează aceste aspecte şi de asemenea există o comisie de monitorizare din partea Consiliului Concurenţei şi toate clauzele contractuale s-au respectat. Notificările nu s-au făcut pentru nerespectarea clauzelor contractuale''.

Dragomir: Steaua nu riscă nimic în cazul unei condamnări a lui Becali în dosarul "Valiza"


Cazul ''Valiza'' nu va avea repercusiuni asupra echipei Steaua, opinează Dragomir, chiar dacă finanţatorul George Becali va primi o condamnare, însă nu poate aprecia reacţia UEFA.

''Din punct de vedere al regulamentelor noastre, după care ne ghidăm FIFA, UEFA, FRF, pentru noi acesta e un caz încheiat, a fost judecat o dată. După vechiul regulament, a rămas la Comisiile LPF să se decidă după ce se termină dosarul penal. Comisiile jurisdicţionale sunt tabu pentru mine. Nu ştiu ce verdict va da UEFA. Dar Becali nu era în acte, după ce să-l judece. A, că făcea pe nebunul pe la televizor, dar asta e altceva. Steaua are o acoperire în acte'', a precizat Dumitru Dragomir.

Şeful LPF aprecia, în cazul unui condamnări a selecţionerului Victor Piţurcă tot în cazul ''Valiza'', că acesta este nevinovat: ''Eu m-am certat cu Piţurcă, dar sunt convins 1000 la sută că Piţurcă este nevinovat. Eu spun că nici Gigi Becali nu e vinovat, a dus bani la premiere. Aşa cred eu, nu ştiu justiţia ce va zice''.

×