x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Miting PDL cu circa 2.000 de manifestanţi în Piaţa Revoluţiei. Răzvan Mihai Ungureanu: "ESTE TIMPUL SĂ FIM SUPĂRAŢI! De revolta noastra depinde căderea lor"

Miting PDL cu circa 2.000 de manifestanţi în Piaţa Revoluţiei. Răzvan Mihai Ungureanu: "ESTE TIMPUL SĂ FIM SUPĂRAŢI! De revolta noastra depinde căderea lor"

de Dan Radu    |    05 Iul 2012   •   12:34
Miting PDL cu circa 2.000 de manifestanţi în Piaţa Revoluţiei. Răzvan Mihai Ungureanu: "ESTE TIMPUL SĂ FIM SUPĂRAŢI! De revolta noastra depinde căderea lor"

UPDATE 19:35 - Mitingul PDL s-a incheiat. Simpatizantii au inceput sa plece, cei veniti din provincie urcandu-se in autocare.

In piata au mai ramas doar grupuri razlete de tineri care isi fac poze langa scena.

UPDATE 19:30 - Un cameraman B1 TV a fost bruscat de unul dintre simpatizantii PDL, care a si aruncat in el cu o sticla de apa. "N-ati dat nimic la televizor de la miting, l-ati dat numai pe Ponta".

Incidentul s-a petrecut in timp ce liderii PDL coborau de pe scena, trecand prin multime.

Oamenii din zona s-au precipitat si au inceput sa injure si sa huiduiasca ziaristii din zona.

Cameramanul B1 TV a fost lasat in pace, oamenii furiosi care se ingramadeau acolo intreband unde sunt jurnalistii de la Antena 3 si continuand sa huiduie.

UPDATE 19:00 - Mihai Razvan Ungureanu: "Este timpul Pietei Universitatii, din nou". Fostul premier a fost introdus derept viitorul lider al "Aliantei Dreptei".

"Aici se naste noua Alianta a Dreptei, care o sa castige alegerile in toamna si in 2014. Cu cine? Cu Mihai Razvan Ungureanu", a spus gazda mitingului, Traian Razvan Ungureanu, in introducere.

Raz, a declarat fostul premier. "Ne vom uni cu totii, partide, asociatii civice, dreapta si vom invinge. Suntem milioane. Vom castiga in toamna. Vom fi tot noi in toti anii care vin, impreuna, pentru totdeauna. Spuneti rudelor, vecinilor, ca aceasta tara se misca", a mai spus Mihai Razvan Ungureanu.

UPDATE 18:15 - Liderii PDL au aparut pe scena. Maestru de ceremonii este Traian Razvan Ungureanu, care a incalzit publicul, povestind cum, mergand in orasele si satele Romaniei, a aflat de la oameni ca nu vor ca tara sa se transforme in "USL-stan".

Acum a preluat microfonul Vasile Blaga, care a remarcat ca sunt mai multi oameni in Piata decat se astepta. La miting s-au adunat circa 2.000 de persoane.

Blaga a evocat memoria tinerilor care au murit in 1989 si a continuat prin a-l critica pe premierul Victor Ponta: "Dovedit hot de oamenii de stiinta ai tarii".

"Presedintele le sta in gat, pentru ca este ultimul bastion al justitiei", a mai spus Blaga, moment in care simpatizantii din Piata au inceput sa scandeze: "Basescu, Basescu"!

UPDATE 17:55 - In Piata Revolutiei au inceput sa se distribuie tricourile de protest. Pe langa cele cu mesajele "Ponta demisia" sau "Salvati Monitorul Oficial" mai sunt tricouri si cu Crin Antonescu, care poarta o mustata similara cu cea a lui Hitler.


Hitler apare si pe alte tricouri tinand trei trandafiri in dinti.

Cativa dintre organizatori, dotati cu portavoci, scandeaza: "Ponta, fii barbat, lasa-te de plagiat" si "Langa Nastase, cu Ponta langa Nastase".

Simpatizantii PDL se aduna treptat in Piata. Acum sunt in jur de 500 de oameni.

Vezi imagini LIVE de la manifestatia simpatizantilor lui Traian Basescu din Piata Revolutiei

UPDATE 17:30 - Aproximativ 300 de persoane s-au adunat la mitingul PDL, care incepe la ora 18:00, insa Piata Revolutiei, unde bate soarele, ramane goala.

Protestatarii s-au refugiat in parcul din fata Ateneului, la umbra, asteptand sa inceapa mitingul.

Organizatorii impart la aceasta ora pancarte si pliane. Acestia pot fi recunoscuti dupa tricourile cu mesaje precum: "Ponta, demisia" sau "Salvati Monitorul Oficial".

Alti organizatori au tricouri cu o svastica pe care a fost aplicat semnul "stop".

La difuzoarele de langa scena unde vor vorbi liderii PLD se difuzeaza cantecul "Vinovatii fara vina".

---------------------------------------

Fostul premier, Mihai Razvan Ungureanu, va fi gazda protestului simpatizantilor PDL, organizat, azi, de la ora 18.00, in Piata Revolutiei din Bucuresti. Alaturi de Ungureanu vor mai urca pe scena Vasile Blaga, Cezar Preda sau Adriean Videanu.

PDL estimeaza ca va reusi sa stranga 3.000 de oameni, la protest, indemnurile la adunare fiind anuntate in presa de Mihai Razvan Ungureanu si Adriean Videanu.

"Nu va fi un miting pro-PDL, PDL a facut destule erori in perioada trecuta pentru care sunt convins ca plateste astazi, dar niciodata nu s-a gandit sa anihileze una dupa alta institutiile statului, asa cum face actuala putere", a spus Ungureanu.

"Sunt convins ca in tara noastra, cei care gandesc la fel sunt destul de multi pentru a nu fi ignorati. Modul in care este incalcata democratia romaneasca este un motiv serios pentru revolta. Este important sa ne ridicam vocea, este important sa nu lasam ca politica antinationala sa triumfe", a adaugat fostul premier.

"Fac un apel ca la ora 18.00, in Piata Revolutiei, sa protestam in mod pasnic fata de incercarea de a subordona statul de drept. Bucurestenii au sanctionat mereu derapajele, iar manifestarea de maine are un caracter civic. Am speranta ca maine vor fi acolo si oameni care din diverse motive au votat cu USL, dar care condamna astfel de practici", a spus, la randul sau, Adriean Videanu.

Apelurile la protest au fost lansate de liderii PDL si pe blogurile personale.

"Seara, de la ora 18, voi vorbi la mitingul de la Ateneul Roman. Incepand cu ora 20, sunt invitat in studioul B1TV, in emisiunea lui Robert Turcescu", a anuntat PDL-istul Cezar Preda, pe blog.

"Fac un apel catre toti romanii ingrijorati de suspendarea statului de drept, de desfiintarea valorilor democratice sa vina joi, 5 iulie, ora 18.00, in Piata Revolutiei, la un miting de protest, initiat de PDL, dar deschis tuturor oamenilor liberi in Romania, ingrijorati de derapajul fara precedent de la democratie", a scris, la randul ei pe blog, deputatul PDL, Raluca Turcan.

"Impreuna, la miting! Msajul e simplu: Miting in Apararea Democratiei, joi, la ora 18, in Piata Revolutiei. Vor fi alaturi de noi toti si de libertate, Vasile Blaga si Mihai Razvan Ungureanu", a scris pe blog si europarlamentarul PDL, Traian Razvan Ungureanu.

×
Subiecte în articol: miting pdl protest pdl