x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Moderna anunță că vaccinul său anti-Covid este eficace împotriva tulpinilor apărute în Marea Britanie și Africa de Sud

Moderna anunță că vaccinul său anti-Covid este eficace împotriva tulpinilor apărute în Marea Britanie și Africa de Sud

25 Ian 2021   •   16:49
Moderna anunță că vaccinul său anti-Covid este eficace împotriva tulpinilor apărute în Marea Britanie și Africa de Sud

Moderna susține că vaccinul anti-Covid dezvoltat de companie neutralizează tulpinile identificate în Marea Britanie și Africa de Sud.

„Vaccinul COVID-19 produs de Moderna își păstrează activitatea de neutralizare împotriva tulpinilor emergente identificate pentru prima dată în Marea Britanie și Republica Africa de Sud”, se arată într-un comunicat al companiei.

Conform acestuia, rezultatele sunt obținute din studiile de neutralizare in vitro a serurilor de la indivizi vaccinați cu vaccinul COVID-19 produs de Moderna.

„Protocolul de tratament cu două doze de vaccin COVID-19 produs de Moderna, la doza de 100 µg, este în prezent așteptat să ofere o protecție împotriva tulpinilor emergente detectate până acum:
-Nu a fost înregistrat niciun impact semnificativ asupra titrurilor de neutralizare față de varianta B.1.1.7 (identificată pentru prima dată în Marea Britanie);
-O reducere de șase ori a titrurilor de neutralizare a fost observată la varianta B.1.351 (identificată pentru prima dată în Republica Africa de Sud), în raport cu variantele anterioare. În ciuda acestei reduceri, nivelurile de neutralizare a titrului în cazul B.1.351 rămân peste nivelurile care se așteaptă să ofere protecție”, se mai arată în comunicat.

Reprezentanții companiei susțin că pentru și mai multă precauție, Moderna lansează un program clinic pentru a crește imunitatea la variantele emergente.

„Compania va testa o doză suplimentară de rapel a vaccinului COVID-19 (mRNA-1273), pentru a studia capacitatea de a crește în continuare titrurile de neutralizare împotriva tulpinilor emergente. Compania promovează o variantă emergentă de rapel candidat (mRNA-1273.351) împotriva variantei B.1.351”, a mai transmis Moderna.

„În timp ce luptăm să învingem COVID-19, care a creat o pandemie la nivel mondial, credem că este important să fim proactivi pe măsură ce virusul evoluează. Aceste date noi ne întăresc încrederea că vaccinul COVID-19 produs de Moderna ar trebui să ofere protecție împotriva acestor noi tulpini detectate”, a declarat Stéphane Bancel, Chief Executive Officer al Moderna.

 

×
Subiecte în articol: moderna vaccin anti-COVID