x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Modernizarea unei șosele a fost întârziată cu 5 ani din cauza unor melci

Modernizarea unei șosele a fost întârziată cu 5 ani din cauza unor melci

18 Dec 2018   •   22:57
Modernizarea unei șosele a fost întârziată cu 5 ani din cauza unor melci

O specie de melci protejată prin lege ar putea întârzia cu cinci ani modernizarea unei șosele din Marea Britanie. Această perioadă ar fi necesară pentru a monitoriza efectele relocării viețuitoarelor, conform Agerpres.

Habitatul melcilor „Little Whirlpool Ramshorn” (Ansius vorticulus) este reprezentat de către șanțurile de pe marginea unei secțiuni a A47. Cochiliile acestora măsoară doar câțiva milimetri în diametru.

Specia rară de apă dulce este protejată prin Directiva europeană a habitatelor și speciilor.

Lucrările de amploare, necesare îmbunătățirii coridorului, ar putea deranja melcii și, prin urmare, este necesară obținerea unei licențe. Pentru acest lucru este nevoie să se demonstreze că va fi menținut „statutul de conservare a speciei”.

În 2016, opt sute de melci au fost mutaţi din aceste şanţuri într-un nou habitat, alte exemplare fiind relocate în 2017 şi în 2018.

Melcii vor fi monitorizaţi până în 2023, an în care Highways England poate decide dacă proiectul de relocare a fost încununat de succes.

„Studiile de mediu au dezvăluit că melcul rar şi protejat Little Whirlpool Ramshorn şi-a făcut casa în şanţurile ce mărginesc secţiunea Acle Straight de pe A47, ceea ce înseamnă că ei vor trebui relocaţi cu succes înainte de a fi luată în considerare orice viitoare schemă pe această secţiune a şoselei”, a declarat un purtător de cuvânt al Highways England.

„Highways England desfăşoară în prezent un proiect de relocare, iar primele date sugerează că mutarea acestor melci rari a fost un succes şi vom continua să îi monitorizăm în noul lor habitat timp de mai mulţi ani”, a adăugat acelaşi oficial britanic.

×
Subiecte în articol: autostradă a47 Marea Britanie