x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mugur Mihăescu: Când vrei să ascunzi dezastrul din țară, dai vina pe Putin

Mugur Mihăescu: Când vrei să ascunzi dezastrul din țară, dai vina pe Putin

de Andreea Tiron    |    05 Ian 2023   •   09:12
Mugur Mihăescu: Când vrei să ascunzi dezastrul din țară, dai vina pe Putin

Actorul, antreprenorul și recent omul politic Mugur Mihăescu a comentat situația dramatică prin care trec românii la la Antena 3 CNN: "Experții ne-au spus că o să avem epidemie de gripă peste doi ani, aceiași experți care au fost consultați când ne-au închis în case. Aceiași experți care ne-au distrus economiile."

" Aceiași experți şi aceleași guverne care acum dau vina pe distrugerea economiei. Acum, mai nou, când vrei să ascunzi dezastru, mediocritate și haosul creat de chestia din pandemie, arăți un copac și zici de copacul ăla că e putinist, asta se întâmplă la ora actuală.”

Mugur Mihăescu, ironic: "Totul e din vina lui Putin"

"(...) Ei se ascund acum sub diverse explicații, care mai de care, în speranța, cred ei, că populația va uita.

Şi le-am spus de atunci "n-o să uităm". Și când va veni scadența aia vi le vom spune din nou pe toate și vă vom toca și în mediul online", a declarat Mugur Mihăescu, potrivit antena3.ro

Referitor la creșterile de prețuri, Mihăescu spune că toate cheltuielile în România sunt la fel ca în străinătate:

"Cetățeanul este ținut într-un fel sau altul cu acest venit sau își extrage acest venit din economie. Problema este ce presiune pui tu pe coloana vertebrală a României și anume pe economie. Și aici mă refer la IMM-uri, 70% din țara noastră sunt IMM-uri, corporațiile mari, toate întreprinderile astea care muncesc şi la care tu ai venit cu câte puțin, câte puțin, și pe lângă care tu trebuie să mai plătești facturile.

Mă întreabă toată lumea, de ce salariul la tine atât și în Anglia nu știu cum... pentru că la mine chiria este la fel ca în Anglia, utilitățile sunt la fel ca în Anglia, berea este la fel ca în Anglia, că de acolo o iau, ba chiar are și taxă că vine încoace. TVA-ul mai mare, în partea asta mai trebuie câteodată să mai dai și colo și colo taxă care nu este în Anglia.

Şi în momentul ăla tu trebuie să pui un adaos comercial la toate aceste cheltuieli fixe care sunt exact ca în străinătate, doar că salariu de aici, ăla mediu, nu e ca în străinătate.

Și dacă tu pui adaosul ăla comercial ca în străinătate, închizi a doua zi. Ori ca să păstrezi un echilibru, să te joci cu echilibrul ăsta care e fin, între creșterea prețurilor ăstora fixe și puterea de cumpărare a cetățeanului, aici este joaca în industrie și în economie, la noi. Pe ei nu îi interesează asta", a comentat Mugur Mihăescu

×
Subiecte în articol: mugur mihăescu dezastru putin mediocritate