x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Munaf dezvăluie: Speriat de Hayssam

Munaf dezvăluie: Speriat de Hayssam

de Diana Scarlat    |    12 Iul 2008   •   00:00

Mohammad Munaf va sta după gratii doar zece ani pentru răpirea celor trei jurnalişti români în Irak în martie 2005. Ghidul jurnaliştilor români răpiţi la Bagdad îşi justifică fapta spunînd că a participat la planul răpirii de frica lui Ha­yssam.

Mohammad Munaf va sta după gratii doar zece ani pentru răpirea celor trei jurnalişti români în Irak în martie 2005. Instanţa a publicat ieri motivarea sentinţei în cazul lui Munaf, arătînd că inculpatul a cola­borat cu anchetatorii şi că beneficiază de Legea privind protecţia martorilor. Documentul vine după doi ani de tăcere, deoarece din 2006 şi pînă în prezent Parchetul instanţei su­pre­me nu a mai comunicat nimic în legătură cu acest dosar.


Ghidul jurnaliştilor români răpiţi la Bagdad îşi justifică fapta spunînd că a participat la planul răpirii de frica lui Ha­yssam, pe care l-a văzut ame­nin­ţîndu-şi cu pistolul partene­rii de afaceri datori. În motivare este speci­fi­cat faptul că Hayssam se ocupa de “tranzacţii cu altceva decît apă minerală, şi anume armament în zona Orientului Apropiat şi cel Mijlociu”. Decla­ra­ţia este susţinută de pro­cu­ro­rii Parchetului instanţei supreme, deoarece la una dintre audierile la Comisia juridică a Parlamentului, privitoare la fuga lui Hayssam din ţară, aceştia au spus că au în lucru o anchetă despre traficul de arme practicat de sirian. Procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie îl acuză pe Omar Hayssam, şi în dosarul Volvo, că a constituit o grupare criminală la care au aderat Mohammad Munaf, Mohamed Omar, Adnan Khdip şi Quasin Esse, sirianul fiind pre­şedinte al grupului de firme Manhattan.

×
Subiecte în articol: observator