x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator NATO ne câştigă încrederea cu şase avioane de luptă canadiene

NATO ne câştigă încrederea cu şase avioane de luptă canadiene

30 Apr 2014   •   10:39
NATO ne câştigă încrederea cu şase avioane de luptă canadiene

Şase aeronave de luptă canadiene CF-18 vor fi desfăşurate în România în cadrul eforturilor NATO de a întări încrederea Aliaţilor din Europa centrală şi de est, a anunţat Alianţa nord-atlantică pe pagina sa de internet. Aeronavele au plecat marţi de la baza lor din Canada.

În acelaşi timp, avioane de luptă din Polonia, Marea Britanie şi Danemarca vor prelua oficial de joi, 1 mai, misiunea de monitorizare a spaţiului aerian al republicilor baltice, Estonia, Letonia şi Lituania, în contextul măsurilor întărite de apărare colectivă convenite de aliaţi mai devreme în aprilie. De asemenea, luni au ajuns la baza aeriană Malbork din Polonia patru aeronave franceze Rafale pentru activităţi de pregătire şi poliţie a aerului, precizează NATO.

Miercuri are loc la baza aeriană Siauliai din Lituania o ceremonie prin care Statele Unite ale Americii vor preda Poloniei, Marii Britanii şi Danemarcei responsabilitatea misiunii de monitorizare a spaţiului aerian baltic, pentru următoarele patru luni. SUA au condus această misiune de la începutul acestui an.

Polonia participă la această operaţiune cu patru aeronave MiG-29, susţinute de patru avioane britanice Typhoon, care vor avea baza la Siauliai. Alte patru aeronave daneze F-16 vor începe să patruleze pornind de la baza Amari din Estonia.

×
Subiecte în articol: avioane de lupta canada nato