x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Naum Ciomu: adio bisturiu!

Naum Ciomu: adio bisturiu!

31 Iul 2004   •   00:00

OBSERVATOR

Urologul care a mutilat un barbat de 34 de ani sectionandu-i penisul si-a pierdut definitiv autorizatia de libera practica. Doctorului Naum Ciomu, urologul care a mutilat un tanar in varsta de 34 de ani sectionandu-i penisul, i-a fost retrasa definitiv autorizatia de libera practica.
MAGDA MARINCOVICI

In premiera, in tara noastra, dupa 1999, Consiliul National al Colegiului Medicilor retrage unui medic autorizatia de libera practica. Pentru retragerea dreptului de libera practica au votat 35 de membri ai Consiliului National al CMR, iar unul s-a abtinut. Presedintele Consiliului National al CMR, profesorul doctor Mircea Cinteza, ne-a precizat ca "decizia CMR in cazul Naum este definitiva, dar potrivit legii exista posibilitatea recursului in justitie".

Pana atunci, Naum Ciomu nu mai are dreptul de a practica chirurgia si nici alta specialitate medicala. Prof. dr. Cinteza spune ca, de la infiintarea CMR, in cazul a zece medici Consiliul National a decis retragerea temporara a autorizatiei de libera practica.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti (PTB) urmeaza sa dispuna efectuarea unei expertize psihiatrice medicului Naum Ciomu, in prezent cercetat penal.

PTB s-a sesizat din oficiu urmarirea penala pentru vatamare corporala grava din culpa impotriva medicului Naum Ciomu. In conditiile acestei incadrari, Ciomu risca o pedeapsa intre sase luni si trei ani de inchisoare. Procurorul care coordoneaza ancheta in cazul Ciomu, Remus Budei, a anuntat ca expertiza psihiatrica va fi efectuata saptamana viitoare si va avea ca scop verificarea existentei sau nu a discernamantului medicului in timpul operatiei.
×
Subiecte în articol: observator ciomu naum naum ciomu