x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicolae Popa, condamnat în dosarul FNI, capturat în Indonezia!

Nicolae Popa, condamnat în dosarul FNI, capturat în Indonezia!

de Veronica Micu    |    03 Dec 2009   •   00:00
Nicolae Popa, condamnat în dosarul FNI, capturat în Indonezia!

Autorităţile de la Jakarta l-au capturat ieri pe Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de închisoare, alături de Ioana Maria Vlas, în dosarul FNI, în 2006. În 2009 deciza a rămas definitivă.



Ministerul Justiţiei a fost informat de Interpol cu privire la arestarea lui Nicolae Popa, în baza unui mandat emis de autorităţile judiciare române după ce hotărârea judecătorească de condamnare în cazul lui, în dosarul FNI a rămas definitivă, informează surse oficiale, citate de Mediafax.

În legătură cu prinderea lui Nicolae Popa au fost anunţaţi Inspectoratul General al Poliţiei Române, Ministerul Justiţiei şi Tribunalul Bucureşti - Secţia a II-a penală.

Totodată, au fost demarate procedurile pentru aducerea lui Nicolae POpa în ţară, unde urmează ca acesta să-şi execute pedeapsa.

Între autorităţile române şi cele indoneziene există un acord de cooperare privind extrădările.

Nicolae Popa a fost director al grupului de firme Gelsor şi membru al Consiliului de Încredere al Sov Invest, societatea de administrare a FNI.



Sorin Ovidiu Vântu: Era prietenul meu, imi pare rău; e victima manipulării în cazul FNI
Sorin Ovidiu Vântu a declarat, referindu-se la arestarea lui Nicolae Popa, că îi pare rău, pentru că acesta era prietenul său şi că îl consideră nevinovat, victima "manipulării uriaşe" în cazul FNI.

Întrebat ce crede despre arestarea lui Nicolae Popa în acest moment, Sorin Ovidiu Vântu a răspuns: "Era prietenul meu. Evident că îmi pare rău".

În ceea ce priveşte vinovăţia lui Popa, Vântu a apreciat că acesta este victima unei manipulări, calificând drept "o porcărie" contextul în care Popa a fost pus sub învinuire.

"Ferească Dumnezeu! A fost o porcărie la vremea aceea. Din nefericire, a căzut victima acestei manipulări uriaşe", a fost replica omului de afaceri la întrebarea referitoare la vinovăţia lui Nicolae Popa, fost membru în Consiliul de Încredere al Sov Invest - societatea de adminstrare a FNI - şi fost director Gelsor, prin care erau realizate tranzacţii cu unităţile de fond.

Vântu a precizat că manipularea la care se referă este FNI.

Întrebat ce crede despre afirmaţia preşedintelui Traian Băsescu, care, la un post de televiziune, a declarat că ar putea fi surprize în cazul FNI, Vântu a comentat: "Ştie cineva în România ce e în capul domnului Băsescu? De unde dracu să ştiu eu?".

Preşedintele Traian Băsescu a explicat, într-o emisiune transmisă, miercuri, că, probabil, când Sorin Ovidiu Vântu a vorbit despre "conducerea cretină" din ultimii ani s-a referit la faptul că "nu mai merge FNI-ul, nu mai merge afacerea cu TVA-ul".

La remarca unuia dintre prezentatori, că persoana vizată de şeful statului nu a intrat în puşcărie, ci a intrat altcineva în locul acesteia, Băsescu a răspuns: "S-ar putea să aibă surprize!". (Mediafax)

×
Subiecte în articol: observator