x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicuşor Dan s-a întâlnit cu o delegaţie a Băncii Mondiale pe tema finanţării achiziţiei a 250 de tramvaie noi

Nicuşor Dan s-a întâlnit cu o delegaţie a Băncii Mondiale pe tema finanţării achiziţiei a 250 de tramvaie noi

de Redacția Jurnalul    |    26 Iul 2023   •   21:15
Nicuşor Dan s-a întâlnit cu o delegaţie a Băncii Mondiale pe tema finanţării achiziţiei a 250 de tramvaie noi
Sursa foto: Facebook

Edilul Capitalei, Nicuşor Dan, s-a întâlnit, miercuri, cu o delegaţie a Băncii Mondiale pentru a discuta despre posibilitatea finanţării achiziţiei a 250 de tramvaie noi, suplimentare faţă de investiţiile de până acum pentru modernizarea transportului public în comun.

"Am primit la sediul Primăriei Capitalei vizita unei delegaţii a Băncii Mondiale pentru a discuta despre posibilitatea finanţării achiziţiei a 250 de tramvaie noi, suplimentare faţă de investiţiile făcute până acum pentru modernizarea transportului public în comun. Echipa condusă de Shomik Raj Mehndiratta, manager administrativ în domeniul transportului pentru Europa şi Asia Centrală, şi-a manifestat interesul pentru a împrumuta primăria, urmând ca în perioada următoare să revină cu o solicitare de documente pentru a analiza propunerea noastră", a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Potrivit primarului Capitalei, toate tramvaiele noi vor avea echipamente moderne, vor beneficia de sistem de climatizare şi vor fi accesibilizate pentru persoanele cu dizabilităţi.

În prezent, parcul circulant al STB are 521 de tramvaie, inclusiv vagoanele utilitare, iar dintre acestea aproape 70% au durata de exploatare depăşită, mai menţionează Nicuşor Dan. 

×
Subiecte în articol: nicusor dan achizitie tramvaie noi