x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicușor Dan: Introducerea autobuzelor școlare în București a fost o măsură populistă, în condițiile în care au deservit doar șase școli din cele 600

Nicușor Dan: Introducerea autobuzelor școlare în București a fost o măsură populistă, în condițiile în care au deservit doar șase școli din cele 600

09 Feb 2021   •   16:12
Nicușor Dan: Introducerea autobuzelor școlare în București a fost o măsură populistă, în condițiile în care au deservit doar șase școli din cele 600
Sursa foto: Lucian Alecu

Introducerea autobuzelor şcolare a fost o măsură populistă, în condițiile în care acestea au deservit doar șase şcoli din cele 600 pe care le are Bucureştiul, iar costul pe călătorie pe elev a fost de 80 de lei, a declarat, marți, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

„Dacă noi am fi introdus autobuze şcolare pentru toate cele 600 de şcoli din Bucureşti, costul pe care l-am fi avut de suportat ar fi fost undeva la 700 de milioane de lei, adică cam 20% din bugetul pe care îl primeşte Municipiul Bucureşti de la stat. Nu este o soluţie, îmi pare rău s-o spun. Bineînţeles că dacă resursele ar fi nelimitate ar fi o soluţie, dar aşa nu este o soluţie”, a adăugat edilul, scrie Mediafax.

Nicuşor Dan spune că inclusiv în școlile în care s-a introdus serviciul, rata de ocupare a autobuzelor a fost de circa 15%, și din păcate nu se poate susţine financiar.

Primarul Capitalei crede că soluţia pentru aglomerația din Bucureşti în perioada școlilor este optimizarea circulaţiei transportului public, prin intermediul Asociaţiei de Dezvoltare, ADI Bucureşti-Ilfov.

„Adică să existe un număr mai mare de maşini la ora la care este nevoie de ele, să nu mai vedem autobuze care merg goale, pentru că ştie toată lumea că nu deservesc pe nimeni, deci o să optimizăm şi o să vedeţi că o să meargă”.

×
Subiecte în articol: autobuze scolare bucuresti nicusor dan