x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicușor Dan: Am reușit să recăpătăm încrederea pieței financiare

Nicușor Dan: Am reușit să recăpătăm încrederea pieței financiare

de Redacția Jurnalul    |    25 Apr 2023   •   15:15
Nicușor Dan: Am reușit să recăpătăm încrederea pieței financiare

​​​​​​​ „Emiterea obligațiunilor municipale ale Primăriei Capitalei a fost un succces, la fel ca anul trecut. A fost subscrisă suma de 790 milioane lei, cu 40% mai mult decât valoarea obligațiunilor emise”, afirmă Nicușor Dan. El spune că PMB a reușit să recapete încrederea investitorilor.

„Emiterea obligațiunilor municipale ale Primăriei Capitalei a fost un succces, la fel ca anul trecut. A fost subscrisă suma de 790 milioane lei, cu 40% mai mult decât valoarea obligațiunilor emise, 555 milioane lei. Mulțumesc pentru încredere băncilor, fondurilor de pensii și societăților de asigurare care au subscris”, scrie pe Facebook Nicușor Dan.

El precizează că sumele atrase vor fi utilizate pentru refinanțarea împrumutului contractat în anul 2020 de la BERD, care refinanța un împrumut scadent contractat în 2005.

„Băncile comerciale nu au subscris la momentul respectiv, din cauza situației financiare instabile a Municipalității. Împrumutul BERD a salvat Municipalitatea de la faliment. Decontarea tranzacției a avut loc astăzi (marți - n.r.). Interesul investitorilor pentru emisiunea de obligațiuni municipale dovedește încă o dată că am reușit să recăpătăm încrederea pieței financiare”, încheie primarul general al Capitalei.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: nicusor dan obligatiuni