x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Noi cazuri de pesta porcină, confirmate în localitatea Zimnicele, Teleorman

Noi cazuri de pesta porcină, confirmate în localitatea Zimnicele, Teleorman

25 Iul 2019   •   15:29
Noi cazuri de pesta porcină, confirmate în localitatea Zimnicele, Teleorman

Patru cazuri de pestă porcină africană (PPA) au fost confirmate în localitatea Zimnicele de către Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală (IDSA), informează Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Teleorman. 

În urma confirmării prezenţei virusului PPA în probele prelevate din patru exploataţii nonprofesionale situate în satul Zimnicele şi pe fondul existenţei suspiciunii de boală în alte gospodării, s-a dispus măsura uciderii preventive a tuturor suinelor din localitate, după analiza de risc întreprinsă de specialiştii epidemiologi ai direcţiei, a precizat sursa citată. 

Potrivit DSVSA Teleorman, acţiunea de ucidere preventivă a suinelor în localitatea Zimnicele a demarat joi. 

Până la această dată, din cauza pestei porcine, în judeţul Teleorman au fost ucişi 4.935 de porci, toţi din gospodăriile populaţiei. În urma eliminării şi neutralizării animalelor din exploataţiile afectate, proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat, în condiţiile prevăzute de lege. 

Localitatea Zimnicele se află la graniţa de sud a ţării, în Lunca Dunării, în proximitatea fondului de vânătoare Fâţâna, în care evoluează PPA la porcii mistreţi.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: pesta porcina teleorman