x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Noi proceduri de promovare la instanţa supremă

Noi proceduri de promovare la instanţa supremă

de Violeta Fotache    |    18 Mar 2011   •   16:45

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), judecătorul Horaţius Dumbravă, informează că plenul CSM a aprobat noi proceduri pentru numirile la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, instanţa supremă în stat.

Începând cu data de 17 martie, încetează efectele vechilor hotărâri incidente în materia promovării judecătorilor la instanţa supremă.

Acest „Ghid” reprezintă un obiectiv promovat în campania pentru alegerea actualilor membrii şi asumat cu prioritate de CSM, beneficiind de susţinere integrală din partea sistemului judiciar, precizează şeful forului suprem al magistraturii.

„Procedura presupune parcurgerea a două etape: prima se desfăşoară în faţa unei comisii formate din judecători ai Înaltei Curţi, care evaluează şi verifică activitatea profesională, finalizată cu un raport privind evaluarea profesională a candidatului şi o recomandare adresată CSM-ului. A doua etapă constă în susţinerea unui interviu în faţa Plenului CSM care, ţinând seama şi de evaluarea profesională, precum şi de recomandarea Înaltei Curţi, va hotărî în final asupra promovării. Noul Ghid va sta la baza procedurii de selecţie pentru promovarea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, inclusiv pentru procedura declanşată de CSM azi, 18 martie.”, precizează preşedintele CSM.

×