x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un nou mesaj RO-ALERT pentru locuitorii de la graniţa cu Ucraina

Un nou mesaj RO-ALERT pentru locuitorii de la graniţa cu Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    25 Iul 2024   •   10:11
Un nou mesaj RO-ALERT pentru locuitorii de la graniţa cu Ucraina

Un nou mesaj RO-ALERT a fost transmis în noaptea de miercuri spre joi locuitorilor din zona de nord a judeţului Tulcea, prin care erau informaţi despre posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian, pe teritoriul din apropierea graniţei cu Ucraina.

"În cursul nopţii trecute, în jurul orei 01,20, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a emis un mesaj de tip RO-ALERT pentru zona de nord a judeţului Tulcea, prin care informa populaţia despre posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian, pe teritoriul din apropierea graniţei cu Ucraina. Menţionăm încă o dată că rolul mesajului este unul de informare şi prevenire a populaţiei din zona în care acesta este transmis şi trebuie tratat ca atare! Rugăm cetăţenii să nu intre în panică, să urmeze indicaţiile şi sfaturile din mesajul RO-ALERT, iar dacă nu se simt în siguranţă ori au nevoie de ajutor şi sprijin să apeleze pentru ajutor numărul unic de urgenţă 112'', informează, joi, ISU Tulcea.

Potrivit sursei citate, nu teritoriul ţării noastre este vizat de atacurile Federaţiei Ruse, iar aceste mesaje sunt transmise pentru a informa populaţia cu privire la faptul că există posibilitatea ca pe teritoriul României să cadă obiecte provenite în urma distrugerii unor aparate de zbor fără pilot.

Aceasta este al doilea mesaj de informare transmis populaţiei din zona de nord a judeţului Tulcea în 24 de ore.

Nu au fost înregistrate apeluri la numărul unic de urgenţă.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: RO-ALERT tulcea