x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Numărul animalelor plasate în adăpost a crescut cu 25% față de anul trecut

Numărul animalelor plasate în adăpost a crescut cu 25% față de anul trecut

de Redacția Jurnalul    |    25 Aug 2024   •   09:00
Numărul animalelor plasate în adăpost a crescut cu 25% față de anul trecut

În primele șapte luni ale anului 2024, Poliția Română, prin intermediul Direcției pentru Protecția Animalelor, a plasat în adăpost mai mult cu 25% mai multe animale decât anul trecut.

Datele oficiale arată o creștere semnificativă a intervențiilor, prin emiterea a 366 de ordine de plasare în adăpost pentru animale aflate în pericol, mai mult cu 25% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Aceste măsuri au dus la salvarea și adăpostirea a 905 animale, în creștere cu 67%.

Polițiștii au desfășurat 8.381 de acțiuni de prevenire și control, cu 71% mai multe comparativ cu anul anterior, aplicând 11.487 de sancțiuni contravenționale, totalizând 5,5 milioane lei.

Mai mult, au fost întocmite 1.270 de dosare penale, în cadrul cărora au fost făcute 276 de percheziții, un salt de 311%.

Printre cele mai importante cazuri de acest fel se numără o serie de percheziții domiciliare în șase județe, vizând o rețea implicată în lupte de câini, dar și intervenții chirurgicale ilegale pe animale.
Într-un alt caz, polițiștii din Constanța au descoperit câini împușcați într-o zonă rurală.

Un exemplu alarmant se referă la un bărbat din Hunedoara care ținea mai bine de 90 de câini în condiții precare, ceea ce a dus la plasarea acestora în adăposturi.

Într-o altă acțiune, polițiștii din Bihor au descoperit un individ care practica tăierea ilegală a urechilor și cozilor câinilor. Acesta a fost reținut.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: animale plasament adapost crestere anul trecut